Forskningsrådet gir 60 millioner til forskning på kvinnehelse

Forskere ved Oslo universitetetssykehus får 11 millioner kroner til å forske på nye behandlingsmetoder for barn og ungdom med barneleddgikt. 
KVINNEHELSE: – Vi opplever en enorm interesse fra fagmiljøene som ønsker å forske på feltet, og det er lovende for kvinners helse, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, Mari Sundli Tveit. | Foto: NHO/Eva Helene Storm Hanssen
KVINNEHELSE: – Vi opplever en enorm interesse fra fagmiljøene som ønsker å forske på feltet, og det er lovende for kvinners helse, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, Mari Sundli Tveit. | Foto: NHO/Eva Helene Storm Hanssen

I tillegg til forskning på barneleddgift får flere forskningsprosjekter, som skal utvikle ny kunnskap om kvinners psykiske helse etter seksuelle overgrep og om kjønnsforskjeller i sykefraværet, midler. Det skriver Forskningsrådet i en pressemelding. 

Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress får 11 millioner kroner for å forske på kvinners psykiske helse etter seksuelle overgrep blant dem som oppsøker overgrepsmottak i Norge. Målet er å bidra til bedre helsetjenester for denne utsatte gruppen.

Universitetet i Bergen får 11 millioner kroner til å forske på ME. Prosjektet vil undersøke om pasienter med ME har en feil i hvordan energi omsettes i celler. ME er vanligst blant kvinner.

Forskere ved Nordlandssykehuset får 11 millioner kroner til et prosjekt der de skal undersøke forskjellen i sykefravær mellom kvinner og menn og undersøke om denne kan reduseres ved en klinisk intervensjon.

– Forskningsbasert kunnskap er avgjørende for effektiv behandling og for omstilling av helsesektoren. Vi opplever en enorm interesse fra fagmiljøene som ønsker å forske på feltet, og det er lovende for kvinners helse, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit. 

– Vi trenger mer kunnskap om kvinners helse. Derfor er det så viktig at det nå settes i gang flere forskningsprosjekter som kan bidra til nettopp dette, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også