Kvinneklinikken ved OUS: – Vi ønsker flere kliniske studier velkommen
Kvinneklinikken ved Oslo universitetssykehus har etablert en klinisk forskningsenhet som tar på seg industrifinansierte fase 2, 3 og 4 studier innen kvinnehelse.
– Vi ønsker flere kliniske studier velkommen! Vi har økt vår kapasitet, med flere ansatte som jobber med industristudier på heltid, og vi er også i gang med å opprette en biobank, sier Ingvil Krarup Sørbye, overlege ved fødeavdelingen ved Oslo universitetssykehus og avdelingsleder for kvinneklinikkens forskning og utviklingsavdeling, til bransjeforeningen Legemiddelindustrien (LMI).
Kvinneklinikken har i dag to industristudier gående, en på fostermedisin og en på hetetokter i forbindelse med overgangsalder. På grunn av midler og ressurser fra studiene kan kvinneklinikken også planlegge opprettelsen av en biobank.
– Vi håper denne kan være en realitet allerede i 2024. Mange forskningsprosjekter har tilhørende biobanker, men da må alt biologisk materiale destrueres når prosjektet er ferdig. Det er sløsing med offentlige ressurser, sier Sørbye.
Videre sier hun at:
– Myndighetene legger heller ikke dette i hendene våre, og sykehusene har ikke penger til å drive biobanker. Selv den store biobanken på kreft har problemer med å skaffe nok midler, så derfor ønsker vi å opprette en generell biobank som kan brukes innen generell kvinnehelse. Når kvinner først bidrar med sitt biologiske materiale er det viktig at det kommer til nytte.
Relaterte artikler:
Spesialistinvestor vil være motvekt til «gutteklubben»
For abonnenter