Kvinneklinikken ved OUS: – Vi ønsker flere kliniske studier velkommen

Oslo universitetssykehus har etablert en forskningsenhet ved kvinneklinikken, og ønsker nå flere industristudier på kvinnehelse velkommen. 
ØNSKER BIOBANK: – Vi håper denne kan være en realitet allerede i 2024, sier Ingvil Krarup Sørbye om opprettelsen av en biobank ved kvinneklinikken. | Foto: OUS
ØNSKER BIOBANK: – Vi håper denne kan være en realitet allerede i 2024, sier Ingvil Krarup Sørbye om opprettelsen av en biobank ved kvinneklinikken. | Foto: OUS

Kvinneklinikken ved Oslo universitetssykehus har etablert en klinisk forskningsenhet som tar på seg industrifinansierte fase 2, 3 og 4 studier innen kvinnehelse. 

– Vi ønsker flere kliniske studier velkommen! Vi har økt vår kapasitet, med flere ansatte som jobber med industristudier på heltid, og vi er også i gang med å opprette en biobank, sier Ingvil Krarup Sørbye, overlege ved fødeavdelingen ved Oslo universitetssykehus og avdelingsleder for kvinneklinikkens forskning og utviklingsavdeling, til bransjeforeningen Legemiddelindustrien (LMI).

Kvinneklinikken har i dag to industristudier gående, en på fostermedisin og en på hetetokter i forbindelse med overgangsalder. På grunn av midler og ressurser fra studiene kan kvinneklinikken også planlegge opprettelsen av en biobank. 

– Vi håper denne kan være en realitet allerede i 2024. Mange forskningsprosjekter har tilhørende biobanker, men da må alt biologisk materiale destrueres når prosjektet er ferdig. Det er sløsing med offentlige ressurser, sier Sørbye. 

Videre sier hun at: 

– Myndighetene legger heller ikke dette i hendene våre, og sykehusene har ikke penger til å drive biobanker. Selv den store biobanken på kreft har problemer med å skaffe nok midler, så derfor ønsker vi å opprette en generell biobank som kan brukes innen generell kvinnehelse. Når kvinner først bidrar med sitt biologiske materiale er det viktig at det kommer til nytte. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også