Høyre inviterer de andre borgerlige partiene til byrådssamtaler i Oslo

Eirik Lae Solberg (H) inviterer torsdag de andre borgerlige partiene til samtaler. Å gi Oslo Science Hub anledning til å kjøpe to tomter på Ullern har vært et av Lae Solbergs valgløfter.
INVITERER: Eirik Lae Solberg (H) inviterer de andre borgerlige partiene til sonderinger om nytt byråd i Oslo. Et av løftene til Lae Solberg under valgkampen var å selge to tomter på Ullern til Oslo Science Hub. Her avbildet under valgnatten sammen med ordførerkandidat Anne Lindboe (H). | Foto: Heiko Junge / NTB
INVITERER: Eirik Lae Solberg (H) inviterer de andre borgerlige partiene til sonderinger om nytt byråd i Oslo. Et av løftene til Lae Solberg under valgkampen var å selge to tomter på Ullern til Oslo Science Hub. Her avbildet under valgnatten sammen med ordførerkandidat Anne Lindboe (H). | Foto: Heiko Junge / NTB
NTB og Sebastian Brauer Hagel

– Jeg har i dag invitert Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti til sonderinger med sikte på å danne et borgerlig byråd i Oslo, sier Eirik Lae Solberg til NRK.

– På bakgrunn av de sonderingene ser jeg for meg at forhandlinger om det politiske grunnlaget for det nye byrådet gjennomføres fra neste uke.

Lae Solberg og Høyre lovte i valgkampen at det å gi Oslo Science Hub anledning til å kjøpe tomtene ved Radiumhospitalet og Oslo Cancer Cluster som de ønsker, dersom han blir byrådsleder i Oslo. 

Se også: Salg av tomter til Oslo Science Hub øverst på Oslo Høyres «ønskeliste»

Oslo Science Hub ønsker en avtale hvor de får kjøpe eiendommene med dagens regulering, for så å ta hånd om omreguleringen fra 14 000 kvadratmeter til nærmere 40 000 kvadratmeter opp mot plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Deretter er forslaget at de kan betale mellomlegget i og med at tomtene etter reguleringen vil være mer verdifulle.

Før valget uttalte Venstres toppkandidat i Oslo, Hallstein Bjercke, at de ikke støtter Høyres forslag om å selge tomtene slik det var foreslått:

– Høyres forslag har noen sider som vi i Venstre ikke uten videre kan stemme for slik det ligger. Det er klar forskjell i hva som er markedspris med dagens regulering og ønsket fremtidig bruk, sa Bjercke til MedWatch.

Bjercke sier nå til NTB at partiet skal fortsette å kjempe for et blågrønt byråd med de borgerlige partiene og MDG:

– Velgerne har vært tydelige på at de ønsker et skifte i Oslo, derfor er vi åpne for å snakke med andre partier for å sikre at denne byen får et nytt byråd som kan ta byen i en grønnere og mer liberal retning, skriver han i en tekstmelding til NTB.

Magnus Birkelund, FRPs førstekandidat i Oslo, skriver i en tekstmelding til NTB at de takker ja til sonderinger med Høyre, mens Kristelig Folkeparti i Oslo, ved førstekandidat Øyvind Håbrekke, sier at partiet må møtes før de tar en avgjørelse: 

– Vi har både det første gruppemøtet etter valget samt styremøte i Oslo KrF i morgen ettermiddag og kveld og vil gi vårt svar på henvendelsen etter det, skriver han til NTB.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også