Salg av tomter til Oslo Science Hub øverst på Oslo Høyres «ønskeliste»

Eirik Lae Solberg lengter etter jobben som byrådsleder i Oslo, og presenterer onsdag 17 tiltak han ønsker å innføre om han får makten i Oslo. Øverst på listen er å selge tomter til Oslo Science Hub.
VIL SELGE: Eirik Lae Solberg fra Oslo Høyre ønsker å selge de to tomtene på Ullern til Oslo Science Hub. | Foto: Alf Simensen / NTB
VIL SELGE: Eirik Lae Solberg fra Oslo Høyre ønsker å selge de to tomtene på Ullern til Oslo Science Hub. | Foto: Alf Simensen / NTB

Dersom Eirik Lae Solberg (H) blir ny byrådsleder i Oslo vil han ha en travel første uke på jobben.

I et intervju med Dagsavisen gjør han det klart at han har hele 17 grep han vil ta umiddelbart, og øverst på lista er:

«Selg to kommunale hus til kreftforskingsmiljøet ved Radiumhospitalet (Oslo Cancer Cluster)»

Solberg har sagt han og Oslo Høyre vil fremme et forslag for Oslo bystyre om å selge disse tomtene til Oslo Science Hub. 

Mandag 15. mai skrev Oslo Frp i et debattinnlegg i Dagsavisen at de støtter forslaget. Folkets parti i Oslo har sagt til MedWatch at de støtter forslaget. 

Oslo Venstre støtter ikke forslaget. Gruppeleder Hallstein Bjercke mener løsningen Høyre foreslår ikke er juridisk uproblematisk: 

– Det er ikke juridisk uproblematisk å først gjennomføre et tomtesalg til dagens markedspris, for så å vedta en omregulering, og deretter å få en ny takst som etterbetales, skriver Bjercke til MedWatch.

Oslo Rødt har ikke behandlet saken internt, men gruppeleder Siavash Mobasheri sier til MedWatch at forslaget uansett ikke har ubetinget støtte fra Oslo Rødt. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også