Første celleterapi mot diabetes type 1 godkjent i USA

Amerikanske helsemyndigheter har gitt tommelen opp til amerikanske Celltrans sin celleterapi mot diabetes type 1. 
GODKJENT: Amerikanske helsemyndigheter har godkjent Celltrans sin celleterapi mot diabetes type 1. | Foto: Andrew Kelly
GODKJENT: Amerikanske helsemyndigheter har godkjent Celltrans sin celleterapi mot diabetes type 1. | Foto: Andrew Kelly

Celleterapien Lantidra er blitt godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA) for å behandle voksne med type 1-diabetes som ikke klarer å oppnå et ønsket glykert hemoglobin på grunn av gjentatte episoder med alvorlig lavt blodsukker (hypoglykemi), til tross for at de har fått intensiv diabetesbehandling og opplæring. 

– Alvorlig hypoglykemi er en farlig tilstand som kan føre til skader av bevissthet eller anfall. Dagens godkjenning, den første celleterapien noensinne for å behandle pasienter med type 1-diabetes, gir individer som lever med type 1-diabetes og alvorlig hypoglykemi et ekstra behandlingsalternativ for å hjelpe med å oppnå deres blodsukkernivå-mål, sier Peter Marks, direktør for FDAs senter for biologisk evaluering og forskning, i en pressemelding

Diabetes type 1 er en kronisk autoimmun sykdom som krever livslang pleie. Noen personer med denne formen for diabetes har problemer med å håndtere mengden insulin som trengs hver dag for å forhindre høyt blodsukker. Lantidra vil være et behandlingsalternativ for disse, heter det i meldingen. 

Lantidra gis som en enkel infusjon i leverport-venen. På grunn av noen alvorlige bivirkninger som blant annet tap av øyecellefunksjon og insulinavhengighet, må fordelene og risikoene ved Lantidra vurderes for hver pasient, presiserer FDA. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også