WHO flytter NCD-kontoret fra Moskva til København

Norge støtter flyttingen av kontoret for ikke-smittsomme sykdommer (NCD) fra Moskva til København.
FLYTTER: Dette kontoret i Moskva skal nå flytte til København. | Foto: WHO
FLYTTER: Dette kontoret i Moskva skal nå flytte til København. | Foto: WHO

Flyttingen ble vedtatt av regionalkomiteen for WHOs europaregion i forrige uke. Dette ble mulig ved at flere land, inkludert Norge, har gått sammen for å finansiere flytting og drift til København. Regionkontoret ønsker å sikre aktiviteten og flytte kontoret ut av Russland på bakgrunn av krigen med Ukraina. 

– Jeg er glad for at medlemslandene i WHOs europaregion i dag har vedtatt at kontoret for ikke-smittsomme sykdommer skal flyttes fra Moskva til København. Ikke-smittsomme sykdommer er et betydelig folkehelseproblem og det er svært viktig for regjeringen å bidra til å sikre at aktiviteten kan videreføres utenfor Russland. Norge fordømmer Russlands angrepskrig på det sterkeste. Vi står i solidaritet med Ukraina og Ukrainas befolkning, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding. 

Ikke-smittsomme sykdommer står for majoriteten av dødsfallene i Europa. Flyttingen av NCD-kontoret sikrer at aktiviteten videreføres og at den faglige støtten til europaregionen opprettholdes. Landene som bidrar finansielt er Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Island, Irland, Latvia, Litauen, Luxembourg, Norge, Slovenia og Sverige. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også