WHO advarer mot utstrakt bruk av kunstig intelligens i helsesektoren

Verdens helseorganisasjon mener man må være tilbakeholden med å bruke kunstig intelligens i helsesektoren fordi teknologien kan gi misvisende data. 
BEKYMRET: Verdens helseorganisasjon er bekymret for bruken av kunstig intelligens for å bedre tilgang til helseinformasjon. | Foto: Colourbox
BEKYMRET: Verdens helseorganisasjon er bekymret for bruken av kunstig intelligens for å bedre tilgang til helseinformasjon. | Foto: Colourbox
ULRICH QUISTGAARD

Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordrer til forsiktighet ved bruk av kunstig intelligens, KI, i helsesektoren, fordi data som brukes av KI for å ta avgjørelser kan være basert på feiltolkninger, eller være misvisende , skriver nyhetsbyrået Reuters.

WHO avviser ikke potensialet i KI, men organisasjonen har særlige bekymringer når det kommer til bruk av KI for å bedre tilgang til helseinformasjon, bruken av teknologien som beslutningsstøtte-verktøy, og når det kommer til å bedre diagnostikk. 

I en uttalelse sier WHO at dataene som brukes til å trene opp KI kan ha bias, og generere villedende eller unøyaktig informasjon, og at modellene kan misbrukes til å generere desinformasjon. FNs helseorganisasjon understreker derfor viktigheten av å vurdere risikoen grundig dersom man vurderer å bruke for eksempel ChatGPT, for å beskytte folkehelsen, ifølge danske MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også