Amgen og Horizons kjempesammenslåing kan bli stanset av amerikanske myndigheter

The U.S. Federal Trade Commission (FTC) ligger nå an til å gå til søksmål for å blokkere sammenslåingen mellom Amgen og Horizon Theurapeutics, ifølge internasjonale nyhetsbyråer. 
KAN BLI STOPPET: Avtalen mellom Amgen, hvor Robert A. Bradway er administrerende direktør, og Horizon Theurapeutics, kan bli stoppet av de amerikanske konkurransemyndighetene FTC. | Foto: Justin Kase Conder/AP Images
KAN BLI STOPPET: Avtalen mellom Amgen, hvor Robert A. Bradway er administrerende direktør, og Horizon Theurapeutics, kan bli stoppet av de amerikanske konkurransemyndighetene FTC. | Foto: Justin Kase Conder/AP Images

Anonyme kilder har tirsdag avslørt overfor både Reuters og Bloomberg at gigantavtalen mellom Amgen og Horizon Theurapeutics kan bli blokkert av de amerikanske konkurransemyndighetene FTC.

Et søksmål kan bli rettet mot partene for å stoppe milliardavtalen så tidlig som tirsdag, skriver Reuters.

Horizon-oppkjøpet skal løse Amgens hovedproblem, nemlig at patentbeskyttelsen på store deler av porteføljen deres er enten er borte, eller er i ferd med å gå ut. Slik selskapet ser ut i dag ligger de på sikt an til å tape 30 milliarder i salgsinntekter, ifølge investeringsbanken Jefferies.

Med oppkjøpet av Horizon får Amgen legemidlene Tepezza og Krystexxa, indikert til bruk mot Graves sykdom, en autoimmun øyesykdom som skyldtes en overaktiv skjoldbruskkjertel. 

Tepezza solgte i 2022 for 1,97 milliarder dollar, mens Krystexxa solgte for 716 millioner dollar. 

Håpet for Amgen er å få fullført avtalen i løpet av første halvår 2023. 

Amgen sa på mandag til Reuters at de ikke er klar over at det har blitt gjort en avgjørelse fra FTC sin side.

Den demokratiske senatoren Elizabeth Warren uttalte seg tidligere i år kritisk om oppkjøpet, og sendte inn et bekymringsbrev til nettopp FTC om store farmasi-avtaler, slik som den mellom Amgen og Horizon, ifølge Reuters. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også