EMA: Kraftige mentruasjonsblødninger skal omtales som bivirkning

EMA, de europeiske legemiddelmyndighetene, har konkludert med at kraftige menstruasjonsblødninger etter koronavaksinering skal omtales som en bivirkning i produktinformasjonen til mRNA-vaksinene Comirnaty og Spikevax.
PRODUKTINFORMASJONEN: Kraftige menstruasjonsblødninger blir nå oppført som mulig bivirkning SPC-en og pakningsvedleggene til vaksinene. | Foto: AP Photo/Peter Dejong
PRODUKTINFORMASJONEN: Kraftige menstruasjonsblødninger blir nå oppført som mulig bivirkning SPC-en og pakningsvedleggene til vaksinene. | Foto: AP Photo/Peter Dejong

Det er sikkerhetskomiteen for legemidler (PRAC) som har vurdert tilgjengelige data, inkludert rapporterte bivirkningsmeldinger fra de europeiske landene, kliniske studier og medisinsk litteratur, skriver Statens legemiddelverk (SLV) i en pressemelding.

– Vi har fått mange meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter vaksinering. Allerede i juni 2021 tok vi signalet og begynte å undersøke nærmere. Folkehelseinstituttet var raske med å inkludere spørsmål om menstruasjonsforstyrrelser i sine befolkningsundersøkelser og vi løftet problemstillingen til EMA, uttale overlege i SLV, Ingrid Aas.

Kraftige menstruasjonsblødninger blir oppført som en mulig bivirkning med ukjent frekvens i preparatomtalen (SPC) og pakningsvedlegget til Comirnaty (Pfizer/BioNtech) og Spikevax (Moderna). EMA understreker at de fleste tilfellene er lite alvorlige og forbigående.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også