Kinesisk selskap lager etterligning av semaglutid

Patentet for semaglutid utløper i 2026 i Kina.
KINA: Patentet på semaglutid utløper i 2026 i Kina, og etter det forventes et kinesisk selskap å lansere sin versjon av legemidlet. | Foto: Colourbox
KINA: Patentet på semaglutid utløper i 2026 i Kina, og etter det forventes et kinesisk selskap å lansere sin versjon av legemidlet. | Foto: Colourbox
Av MIKKEL AABENHUS HEMMINGSEN

Kinesiske Hangzhou Jiuyuan Gene Engineering hevder å ha laget en kopi av diabetesmedisinen semaglutid, som er utviklet av Novo Nordisk og brukt i legemidlene Ozempic, Wegovy og Rybelsys.

Det melder Reuters på bakgrunn av informasjon fra et innlegg i sosiale medier fra det kinesiske selskapet, gjengitt i danske Børsen.

Hangzhou Jiuyuan Gene Engineering skal ha sendt inn en søknad til kinesiske helsemyndigheter om godkjenning av produktet. Hvis dette skjer, er det første gang en såkalt biotilsvarende versjon av semaglutid blir godkjent. 

Semaglutid omsatte for 145,8 milliarder danske kroner - tilsvarende nær 228 milliarder norske kroner - i 2020. Av dette omstatte legemidlet for kun fem milliarder danske kroner på det kinesiske markedet. 

Patentet på semaglutid utløper i 2026 i Kina, og etter det forventes Hangzhou Jiuyuan Gene Engineering å lansere sin versjon av legemidlet. 

Det motsatte er tilfelle i Europa og USA, der Novo Nordisk har patent til henholdsvis 2031 og 2032, skriver danske MedWatch. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også