Lifecare rigger opp i Tyskland – ansetter produksjonssjef

Torsten Ernst skal overvåke produksjonen av Lifecares sensorer i Mainz i Tyskland. Målet er å ha en automatisert produksjon innen utgangen av andre kvartal i år. 
FABRIKK I MAINZ: Administrerende direktør Joacim Holter Lifecare har ansatt produksjonssjef for selskapets anlegg i Tyskland. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
FABRIKK I MAINZ: Administrerende direktør Joacim Holter Lifecare har ansatt produksjonssjef for selskapets anlegg i Tyskland. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

Torsten Ernst blir produksjonssjef og skal ha vil ha ansvar for bygging og drift av Lifecares produksjonsanlegg i Mainz i Tyskland.

– Denne utnevnelsen vil styrke produksjonsteamet vårt. Ernst er en industrispesialist med lang erfaring i å gjøre nye løsninger produserbare, og han har en omfattende bakgrunn fra selskaper som Zeiss, Varex og Infineon, skriver administrerende direktør Joacim Holter i en børsmelding. 

Lifecares hovedmål er å etablere automatisert produksjon innen utgangen av 2. kvartal 2024. Dette er en forløper til selskapets første volumproduksjonsanlegg som er planlagt i 2025.

– Nå som Lifecare går inn i en ny fase i organisasjonsutviklingen, vil Ernsts lederegenskaper og og erfaring bidra til å forbedre selskapets prestasjoner på et avgjørende tidspunkt for lanseringen av den første generasjonen av produktet på markedet, sier Ahmad Fazli, som er visepresident for produksjon ved fabrikken. 

Ansettelsen av Ernst er en del av en større ansettelsesrunde i ledelsen i selskapet. Tidligere i januar ansatte selskapet Renete Kaarvik som finansdirektør. Kaarvik kommer fra en tilsvarende stilling i Grieg Seafood. I desember gikk også forskningsdirektør Andreas Pfützner fra en konsulentrolle til en fast ansettelse. Tyskeren har vært ansatt som konsulent siden 2013.

Neste milepæl for selskapet på veien mot selskapet er samtaler med amerikanske FDA. I første kvartal 2024 er planen at Lifecare skal finne studiesteder i USA, samtidig som de har pre-IND-møter med etaten. En IND er en designasjon som en «investigational new drug» og lar Lifecare gjennomføre studier i USA. Først i andre kvartal 2024 skal protokollen for studier i USA utarbeides. 

Studien deres, LFC-SEN-003, som skal ta dem mot CE-merking i Europa, skal etter planen være i gang i andre kvartal 2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også