Medtronic har fått EU-godkjennelse for bærbar glukosesensor

Den nye sensoren kan monteres på under ti sekunder og brukes i kombinasjon med Medtronics insulinpumpe. 
LANSERER NY SENSOR: Que Dallara, sjef for Medtronic Diabetes, skal lansere en ny bærbar glukosesensor i Europa. | Foto: Medtronic
LANSERER NY SENSOR: Que Dallara, sjef for Medtronic Diabetes, skal lansere en ny bærbar glukosesensor i Europa. | Foto: Medtronic

Medtronic har fått CE-godkjennelse for at insulinpumpen Minimed 780G kan brukes med den kontinuerlige glukosesensoren Simplera Sync, ifølge en pressemelding.

Sensoren er beregnet på personer fra syv år og oppover og er kompatibel med iOS og Android. Det kreves ingen fingerstikk eller overtape for å feste sensoren. 

Minimed 780G-pumpen er det mest brukte systemet for automatisk insulintilførsel i Europa siden den ble lansert i 2020, ifølge pressemeldingen.

Pumpen brukes i dag med Guardian 4-sensoren til Medtronic. 

– Med introduksjonen av Simplera Sync-sensoren kan vi tilby de velprøvde fordelene med Minimed 780G-systemet med vår nyeste og mest komfortable sensor som kan festes på på under ti sekunder, sier Que Dallara, sjef for Medtronic Diabetes.

Den nye sensoren blir tilgjengelig i et begrenset antall på det europeiske markedet til våren. Til sommeren starter Medtronic en trinnvis kommersiell lansering i Europa for sensoren, som foreløpig ikke er godkjent for det amerikanske markedet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også