Asamedic med ny salgsavtale for hjerteinfarkt-produkt

Asamedic har inngått en avtale med et gresk selskap om salg av det norskutviklede hjerteinfarktproduktet Coxor. 
GÅR INTERNASJONALT: Geir Ivar Westen, administrerende direktør i Asamedic, sier at selskapet er i dialog med flere land. og selskaper, | Foto: Asamedic
GÅR INTERNASJONALT: Geir Ivar Westen, administrerende direktør i Asamedic, sier at selskapet er i dialog med flere land. og selskaper, | Foto: Asamedic

Det er norske selskapet Asamedic som har patent på produktet Coxor - som er en todelt beholder der korken er fylt med virkestoffet i Aspirin - acetylsalisylsyre (ASA), som løses opp i en spesialvæske. 

Det er ett år siden selskapet lanserte produktet.

Nå har selskapet inngått en tiårig lisensavtale med Innovis Pharma om salg av Coxor til Hellas. Dette er den andre avtalen etter at det nylig ble det inngått en avtale for salg i Sør-Afrika.

– Vi er svært fornøyde med utviklingen i Norge så langt. Vi vet at produktet kan ha stort internasjonalt potensial. På kort tid har vi signert avtaler med to betydelige partnere utenfor Norden, og vi er i avanserte forhandlinger med mange andre selskaper angående andre land og regioner, sier Geir Ivar Westen, administrerende direktør i Asamedic, i en pressemelding. 

Avtalen mellom Asamedic og Innovis Pharma strekker seg for øyeblikket over ti år, og selskapet har allerede startet den nasjonale registreringsprosessen for produktet. Avtalen er basert på normale royalty-satser og milepælsbetalinger, der Innovis Pharma er ansvarlig for all markedsføring og salg.

– Vi har lenge sett potensialet for flytende acetylsalisylsyre i behandlingen av akutt hjerteinfarkt, sier Georgios Kritsionis, direktør for porteføljeforvaltning i Innovis Pharma.

  • Legemidler med acetylsalisylsyre, ASA, som Aspirin, har vært benyttet i lang tid. Pasienter i risikogruppen kan ta tabletter med ASA, men ettersom de løses sakte opp etter inntak, er de ikke optimale for behandling av akutt hjerteinfarkt. Med Coxor faller pulveret ned i beholderen med oppløsningsvæsken. I motsetning til vann, løser denne væsken opp ASA på bare få sekunder, ifølge selskapet. Beholderen er på størrelse med en leppestift.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også