Asamedic har inngått salgsavtale for Sør-Afrika

Legemiddelselskapet Nova Scotia Group skal selge hjerteinfarkt-produktet til Asamedic i Sør-Afrika. 
NYE AVTALER UNDERVEIS: – Vi er kommet langt i forhandlingene med flere andre store aktører, og ambisjonen er å signere flere avtaler i løpet av kort tid, sier administrerende direktør Geir Ivar Westen i Asamedic. | Foto: Asamedic
NYE AVTALER UNDERVEIS: – Vi er kommet langt i forhandlingene med flere andre store aktører, og ambisjonen er å signere flere avtaler i løpet av kort tid, sier administrerende direktør Geir Ivar Westen i Asamedic. | Foto: Asamedic

– Vi har fulgt Asamedic i lang tid. Vi har hele tiden sett potensialet i flytende acetylsalisylsyre ved behandling av akutt hjerteinfarkt. Nå når vi ser at produktet fungerer og har blitt tatt så godt imot i hjemmemarkedet, er det svært spennende å få lansere dette i Sør-Afrika, sier Sandile Dlamini, administrerende direktør i Nova Scotia Group (NSG) i en pressemelding.

Avtalen mellom Asamedic og NSG er basert på normale royalty-satser og milepælsbetalinger. NSG skal ha ansvaret for all markedsføring og salg. 

NSG har også betalt et forhåndshonorar for å få de eksklusive rettighetene i Sør-Arika for Coxor, som er navnet på hjerteinfarkt-produktet som Asamedic har utviklet. 

NSG har i tillegg ambisjoner om å selge Coxor i flere land. 

– Vår intensjon er å starte salget av Coxor i Sør-Afrika så snart som mulig. Deretter ønsker vi å ekspandere til flere andre afrikanske land, sier Dlamini.

Salget av Coxor i norske apotek startet i februar. Så langt har over 35.000 nordmenn kjøpt produktet. 

Administrerende direktør Geir Ivar Westen i Asamedic mener produktet kan ha stort internasjonalt potensial. 

– Vi er kommet langt i forhandlingene med flere andre store aktører, og ambisjonen er å signere flere avtaler i løpet av kort tid, sier han i meldingen. 

Inntil nå har Coxor kun vært tilgjengelig i Norge. Det er Evolan Pharma som har de nordiske salgsrettighetene.

Styreleder Leif Thoring i Asamedic er fornøyd med at Asamedic har signert sin første avtale utenfor Norden. 

– Vi har store internasjonale ambisjoner, og vi tror at et produkt som kan redde liv på denne måten vil være interessant for både finansielle og industrielle internasjonale aktører, sier Thoring. 

Coxor er en todelt beholder der korken er fylt med virkestoffet i Aspirin, acetylsalisylsyre (ASA), som løses opp i en spesialvæske som selskapet har utviklet selv. I motsetning til vann, løser denne væsken opp ASA på bare få sekunder, ifølge selskapet.

Produktet reduserer blodplatenes evne til å klumpe seg videre, og er patentert over store deler av verden. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også