GE Healthcare og Novo Nordisk går i samarbeid om ultralyd

Selskapene skal drive klinisk utvikling av ny ultralydteknologi. 
NY TEKNOLOGI: Ge Healthcare og Novo Nordisk skal samarbeide om utviklingen av ny teknologi. Ronald Rott er direktør for GEs ultralyd-arbeid. | Foto: GE Healthcare
NY TEKNOLOGI: Ge Healthcare og Novo Nordisk skal samarbeide om utviklingen av ny teknologi. Ronald Rott er direktør for GEs ultralyd-arbeid. | Foto: GE Healthcare

Såkalt perifer fokusert ultralyd (PFUS) er en ny teknologi som har potensial til å spesifikt regulere kroppens metabolske funksjon ved hjelp av ultralyd.

Dette kan bidra til behandling av kroniske sykdommer som diabetes type 2, og fedme, skriver GE Healthcare i en pressemelding. 

Nå skal GE Healthcare og Novo Nordisk utvikle denne teknologien sammen. 

– Samarbeidet baner vei for å utvikle ultralyd fra screening og diagnostisering til behandling, kommenterer Roland Rott, administrerende direktør for Ultrasound i GE Healthcare. 

Martin Holst Lange, konserndirektør og utviklingssjef i Novo Nordisk, sier i meldingen at selv om man er i en tidlig fase, så anser han mulighetene til å bruke ultralyd til terapeutiske formål som overbevisende. 

PFUS er en ikke-invasiv form for bioelektronisk medisin som bruker ultralyd til å aktivere nervesystemet for å stimulere en respons som kan behandle sykdom. Preklinisk proof of concept og innledende klinisk forskning i en tidlig fase tyder på at PFUS kan påvirke glukosemetabolismen hos personer med diabetes ved hjelp av persontilpasset ultralydstimulering av nervebaner, skriver selskapet.

Dersom PFUS valideres med ytterligere klinisk dokumentasjon, kan det være en ikke-farmakologisk metode for å normalisere blodsukkernivået hos personer med diabetes type 2. 

Den eksisterende teknologien ble utviklet av et forskerteam ved GE HealthCares HealthCare Technology and Innovation Center, som tidligere var en del av GE Research Center.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også