Softox av «pentaly bench» – leverte årsregnskap

Softox Solutions leverte onsdag resulatene sine for 2022 til Oslo Børs, og er med det strøket fra børsens straffeliste. Samtidig inviterer de til generalforsamling om en uke.
AV STRAFFELISTE: Softox og Geir Almås deler årsrapporten sin, og er dermed av Oslo Børs' «Penalty Bench». | Foto: Softox
AV STRAFFELISTE: Softox og Geir Almås deler årsrapporten sin, og er dermed av Oslo Børs' «Penalty Bench». | Foto: Softox

Softox Solutions ble tidligere i juni satt på straffelisten til Oslo Børs, den såkalte «penalty bench», som selskapet ble satt på fordi de ikke hadde levert årsregnskaper i tide. Fristen var 1. juni for å publisere årsregnskaper på børsen.

– Det hele skyldes at vi har skiftet finansdirektør og ikke fått med oss at årsrapporten må være offentlig den 1.juni. Vi vil uansett publisere årsrapporten den 14.juni, sa Geir Almås, styreleder i Softox til MedWatch da det ble klart at de befant seg på listen. 

Onsdag 14. juni publiserte ledelsen i selskapet årsrapporten, og selskapet er dermed ikke lenger på straffelisten.

Av årsregnskapene kommer det frem at driftsinntektene i 2022 for Softox var på minus 91 millioner kroner. Ved utgangen av av 2022 hadde Softox 6,9 millioner kroner i kontanter og 7,78 millioner i kortsiktige fordringer, altså penger som var på vei inn om kort tid - som totalt tilsvarer 14,7 millioner kroner. 

Som MedWatch har meldt om har Softox siden nyåret vært i en vanskelig situasjon, etter at det ble kjent at European Defense Fund, en partner de signerte en avtale med i januar, ikke kom til å betale dem på det tidspunktet Softox regnet med. 

EDF-prosjektet innebar en delvis forskuddsbetaling på om lag 2,25 millioner euro ved signering av avtalen, men ifølge Softox ble det en endring i forskuddsbetalings-planen, så selskapet mottar forskuddsbetaling på etterskudd. 

Softox møtte dermed på likviditetsproblemer, og måtte blant annet legge ned avdelingen sin i Danmark og si opp syv ansatte

Fredag 9. juni skaffet selskapet seg et lån på 15 millioner som løfter dem ut av «den pressede økonomiske situasjonen», ifølge styreleder Geir Almås.

Softox inviterer samtidig aksjonærene sine til generalforsamling den 21. juni. Styret i selskapet ble valgt inn ved en ekstraordinær generalforsamling i desember etter forespørsel fra daværende administrerende direktør og storaksjonær Geir Almås, om at han ønsket å ta rollen som styreleder i selskapet. Jørgen Berggrav, Henrik Nielsen og Adrian Bignami kom til som styremedlemmer i desember, mens styremedlem Kari Myren, som forøvrig er forskningssjef i Oncoinvent, trakk seg fra Softox-styret i mars.

En ny valgkomitee skal imidlertid stemmes frem under generalforsamlingen. Styret har stemt frem at denne skal bestå av Kristian Almås, storaksjonær og bror til Geir Almås, og Bjørn Larsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også