Lytix-sjefen om første kvartal: – Nærmer seg avgjørende fase 2-resultater

Administrerende direktør Øystein Rekdal i Lytix Biopharma venter i spenning på resultatene fra to pågående fase 2-studier. Den ene avsluttes allerede i løpet av juni. 
TRE STUDIER: Det nærmer seg oppstart av den tredje fase 2-studien med hovedkandidaten til Lytix Biopharma, her ved sjef Øystein Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes
TRE STUDIER: Det nærmer seg oppstart av den tredje fase 2-studien med hovedkandidaten til Lytix Biopharma, her ved sjef Øystein Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes

Lytix Biopharma leverte torsdag resultatene fra første kvartal. Selskapets driftsutgifter har økt fra 24,5 millioner i første kvartal i fjor til 29,2 millioner kroner. Ved utgangen av kvartalet hadde Lytix 26,2 millioner kroner i kontanter og kortsiktige finansielle investeringer, noe som ble forbedret da selskapet hentet 50 millioner kroner i en emisjon i april.

Selskapets hovedkandidat, kreftlegemidlet LTX-315, testes nå i to fase 2-studier, og snart starter en tredje studie i Norge på tidligfase melanom. 

– Lytix er i ferd med å modnes med to svært lovende kliniske studier som nærmer seg avgjørende fase 2-resultater, sier administrerende direktør Øystein Rekdal i en pressemelding.

– I tillegg er vi svært glade for den regulatoriske godkjenningen av en ny studie med kreftpasienter i tidlig stadium som snart vil bli igangsatt ved Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet. 

Fase 2-studien til Lytix’ amerikanske lisenspartner Verrica Pharmaceuticals, som er rettet mot basalcellekarsinom, skal etter planen avsluttes i andre kvartal. I tillegg kommer det nye oppdateringer fra selskapets egen studie på melanom i sen fase, ATLAS-IT-05, i løpet av andre halvår.

Samarbeidet med Verrica har gitt Lytix en forskuddsbetaling og to milepælsbetalinger. Selskapet har også rett til å motta betingede regulatoriske milepæler basert på spesifiserte utviklingsmål og salgsmilepæler på opptil 110 millioner dollar, i tillegg til differensierte royalties basert på fremtidig globalt salg, ifølge kvartalsrapporten. 

Verricas studie har også generert salgsinntekter for Lytix. I første kvartal solgte selskapet LTX-315 for 10,5 millioner kroner til Verrica. Driftskostnadene økte samtidig med 9,2 millioner kroner på grunn av dette salget. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også