Bayers øyesykdom-behandling godkjent for høyere dose

Endringen fra hyppige til mer sjeldne intervaller kan reduserer belastningen for pasientene, sier Stig Viktor Olsen, daglig leder i Bayer Norge. 
ØYESYKDOM: Om lag 18 000 pasienter kan være aktuelle for behandlingen som nå er godkjent i Norge, opplyser Bayer. | Foto: Bayer PR
ØYESYKDOM: Om lag 18 000 pasienter kan være aktuelle for behandlingen som nå er godkjent i Norge, opplyser Bayer. | Foto: Bayer PR

EU-kommisjonen har ga i januar markedsføringstillatelse til å behandle med høyere dose med Eylea (aflibercept 8 mg), til behandling av to alvorlige netthinnesykdommer, våt AMD (nAMD) og synsnedsettelse på grunn av diabetisk makulaødem (DME). Nå er legemidlet, som markedsføres av Bayer, tilgjengelig i Norge. 

Stig Viktor Olsen, daglig leder i Bayer Norge, peker på at dette kan bety færre injeksjoner og sjeldnere legebesøk for pasienter med vAMD og DME.

Legemidlet er godkjent for administrering ved utvidede behandlingsintervaller på opptil hver fjerde måned, etter tre månedlige doser. 

– Godkjenningen av dette medikamentet betyr ikke bare lengre intervaller mellom behandlingene og færre øyeinjeksjoner og legebesøk for pasienter, men behandlingen kan også bidra til å redusere kapasitetsbegrensninger i helsevesenet, sier Olsen. 

Om lag 18 000 norske pasienter kan være aktuelle for behandlingen. Bayer i Norge har tidligere opplyst til MedWatch at det i 2021 var drøyt 15.000 pasienter som var aktuelle for behandlingen for våt AMD, og om lag 2700 pasienter som var aktuelle for behandlingen for DME. Det er en liten økning hvert år. Tallene skal være en anelse høyere nå, ifølge Bayer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også