Fire nye legemidler og 11 nye indikasjoner anbefalt godkjent i Europa

Det europeiske legemiddelbyråets (EMA) komité for legemidler til mennesker (CHMP) har gjennomført sine møter for november.
NYE INDIKASJONER: CHMP anbefaler en rekke nye indikasjoner til allerede godkjente legemidler. | Foto: AP Photo/Peter Dejong
NYE INDIKASJONER: CHMP anbefaler en rekke nye indikasjoner til allerede godkjente legemidler. | Foto: AP Photo/Peter Dejong

CHMP anbefaler nå at Europakommisjonen godkjenner 11 nye indikasjoner på legemidler som allerede er i bruk i Europa, samtidig som den anbefaler innføringen av fire nye legemidler.

Blant de nye legemidlene som anbefalles er Sanofi og GSKs koronavaksine Vidprevtyn Beta.

Les mer: Sanofi og GSK har fått tommel opp i EU for koronavaksine

Utover dette er CHMP positive til innføringen av det biotilsvarende legemidlet Kauliv til behandling av osteoporose, markedsført av Strides Pharma. To generika-legemidler har også fått en anbefaling: Pirfenidone Viatris til behandling av lungefibrose og Sugammadex Amomed for å reversere effekten av enkelte muskelavslappende midler brukt under operasjoner.

11 nye indikasjoner

En rekke legemidler som allerede er godkjent i Europa skal også få indikasjonene sine utvidet, forutsatt en innføring av Europakommisjonen.

Disse inkluderer Ceprotin, Comirnaty, DuoPlavin, Dupixent, Enhertu, Eylea, Imfinzi, Iscover, Lynparza, Plavix og Xofluza.

Blant annet får storselgeren til Sanofi, Dupixent, som vanligvis brukes til å behandle atopisk eksem, trolig utvidet markedsføringstilatelsen sin til å også dekke hudsykdommen prurigo nodularis.

AstraZeneca legemidlet Enhertu, som nylig ble godkjent til bruk på brystkreftpasienter i Norge, har også fått en indikasjon anbefalt på monoterapi-behandling mot magesekkreft.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også