Vistin Pharma kjøper andel i ungarsk legemiddelprodusent

Kjøpet er et steg i retningen mot å bli en europeisk legemiddelprodusent med flere produkter i porteføljen, ifølge administrerende direktør Magnus Tolleshaug.
NY EIERANDEL: Vistin Pharma eier nå 15 prosent av ungarske CF Pharma. | Foto: Vistin Pharma
NY EIERANDEL: Vistin Pharma eier nå 15 prosent av ungarske CF Pharma. | Foto: Vistin Pharma

Vistin Pharma har kjøpt 15 prosent av den ungarske legemiddelprodusenten CF Pharma. Handelen koster Kragerø-bedriften maksimalt 1,6 millioner euro (tilsvarende 18,3 millioner kroner), bestående av en basis-pris og et resultatbasert pristillegg. 

CF Pharma produserer og utvikler aktive farmasøytiske ingredienser (API’er). Ungarerne har fem slike API’er på markedet, og er i ferd med å utvikle åtte andre.

– Vi har i lengre tid hatt positive diskusjoner med ledelsen og majoritetsaksjonærene i CF Pharma for å evaluere ulike partnerskapsmodeller. Jeg er svært glad for å kunngjøre at Vistin Pharma nå har kjøpt en minoritetspost i CF Pharma, sier administrerende direktør Magnus Tolleshaug i en pressemelding.

– Vi ser på dette som et første avtalt skritt i et potensielt tettere samarbeid i fremtiden, som kan utvide produktporteføljen vår og danne et viktig grunnlag for fremtidig vekst. Samarbeidet med CF Pharma er et første skritt for at Vistin Pharma skal kunne gjennomføre strategien om å bli en europeisk API-leverandør av flere produkter, sier Tolleshaug.

Vistin Pharma produserer diabetes type 2-medisinen Metformin HCI ved Kragerø-fabrikken deres. Det børsnoterte selskapet doblet nylig antallet produksjonslinjer ved anlegget deres, og er i ferd med å også å ha doblet produksjonen sin til 7000 tonn i året.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også