Bergenbio kuttet kostnader og årsverk i 2023: – Har finansiering ut 2024

– Kostnadsdisiplin kombinert med kapitalen vi har hentet gir selskapet finansiering ut slutten av 2024, sier Bergenbio-direktør Martin Olin.
«KOSTNADSDISIPLIN»: Bergenbio-direktør Martin Olin sier selskapets hovedstudie er hovedprioritet fremover. | Foto: Nils Olav Mevatne
«KOSTNADSDISIPLIN»: Bergenbio-direktør Martin Olin sier selskapets hovedstudie er hovedprioritet fremover. | Foto: Nils Olav Mevatne

Bergenbio fortsetter å kutte kostnader, og har gått fra 28 årsverk ved utgangen av 4. kvartal 2022, til 15 årsverk ved utgangen av 4. kvartal 2023. Kreftselskapet varslet nedbemanning og kostnadskutt i sommer.

I fjerde kvartal gikk fase 1b av hovedstudien som planlagt, samtidig som nye data fortsetter å underbygge potensialet for selskapets legemiddelkandidat, bemcentinib, kommer det frem av rapporten for fjerde kvartal. 

Selskapets hovedstudie undersøker hvorvidt legemiddelkandidaten bemcentinib er trygg og har effekt i førstelinjebehandling hos pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) med mutasjoner i STK11-genet. Fase 1b av studien går som planlagt.

– Som tidligere annonsert forventer vi å starte fase 2a-delen av studien i løpet av første halvdel av 2024. Bemcentinib representerer en ny og sårt tiltrengt behandling for en stor pasientgruppe. Hovedstudien er vår høyeste prioritet i tiden fremover, sier Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio i børsmeldingen. 

Driftskostnadene for kvartalet utgjorde 43,9 millioner kroner, mot 76,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2022. Dette tilsvarer en reduksjon på 43 prosent. Ved utgangen av fjerde kvartal hadde selskapet en kontantbeholdning på 156,4 millioner kroner. 

Lønnskostnader og andre relaterte personalkostnader i fjerde kvartal var 7,4 millioner kroner. Tilsvarende var 16,3 millioner kroner ved utgangen av 2022. 

– Kostnadsdisiplin kombinert med kapitalen vi har hentet gir selskapet finansiering ut slutten av 2024. Dersom alle med tegningsretter utøver disse i april, vil selskapet ha finansiering inn i andre halvdel av 2025, sier Olin. 

I løpet av kvartalet ble det også presentert prekliniske data for alvorlige luftveisinfeksjoner som underbygger potensialet til bemcentinib utover behandling av ikke-småcellet lungekreft. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også