Studiearm med Bergenbio-legemiddel legges ned på grunn av mangel på egnede pasienter

For få kvalifiserte pasienter gjør at studiearmen med legemidlet bemcentinib på sykehusinnlagte covid-19-pasienter legges ned. 
STØTTER NEDLEGGELSE AV STUDIE: Styringskomitéen i EU-Solidact legger ned studien på covid-pasienter. Administrerende direktør i Bergenbio støtter avgjørelsen. | Foto: Nils Olav Mevatne
STØTTER NEDLEGGELSE AV STUDIE: Styringskomitéen i EU-Solidact legger ned studien på covid-pasienter. Administrerende direktør i Bergenbio støtter avgjørelsen. | Foto: Nils Olav Mevatne

Bergenbios bemcentinib er ett av virkestoffene som undersøkes i EU Solidact-studien. Denne er en del av prosjektet «EU-Response», som undersøker nye og gamle virkestoffer som behandling mot covid-19.

Nå har styringskomitéen i EU-Solidact anbefalt å legge ned bemcentinib-armen i studien med covid-19-pasienter innlagt på sykehus på grunn av for få kvalifiserte pasienter. 

– Denne anbefalingen støttes av Bergenbio, skriver selskapet i en pressemelding.

I april 2023 kunngjorde Bergenbio at partene enstemmig hadde besluttet å sette bemcentinib-studiearmen på pause på grunn av mangel på egnede pasienter. Partene ble da enige om at en eventuell gjenopptakelse av studiearmen ville avhenge at det er pasienter er tilgjengelig.

Bergenbio vil ikke pådra seg noen økonomiske konsekvenser av at bemcentinib-studiearmen avsluttes, ifølge selskapet. 

– Endringene i covid-19-pandemien gjør det umulig å videreføre denne studiearmen, og vi er enige med styringskomiteens beslutning. Vårt tidligere arbeid med covid-19-pasienter på sykehus, inkludert to fase 2-studier, bekrefter at bemcentinib kan redusere pasientens sykelighet og dødelighet ved alvorlige luftveisinfeksjoner, sier administrerende direktør Martin Olin i meldingen.

Oslo universitetssykehus er sponsor av studien. 

Legemidlet bemcentinib som er utviklet av Bergenbio, hemmer AXL-proteinets signaler og gjør gjennom dette behandling mer effektiv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også