Circio får ettergitt ti år gammelt lån på 71,2 millioner kroner

Offentlige Business Finland godkjenner biotek-selskapet Circios søknad om ettergivelse av tre FoU-lån på til sammen 6,2 millioner euro. 
FÅR ETTERGITT LÅN: – Vi setter stor pris på velviljen og fleksibiliteten Business Finland har vist, sier Lubor Gaal, finansdirektør i Circio Holding. | Foto: Circio Holding
FÅR ETTERGITT LÅN: – Vi setter stor pris på velviljen og fleksibiliteten Business Finland har vist, sier Lubor Gaal, finansdirektør i Circio Holding. | Foto: Circio Holding

Business Finland, et offentlig organ som finansierer FoU-aktiviteter for selskaper i Finland, har godkjent Circios søknad om full ettergivelse av tre FoU-lån på til sammen 6,2 millioner euro - tilsvarende 71,2 millioner kroner - til utvikling av føflekkreft-medikamentet ONCOS-102. Dette programmet er planlagt avviklet. 

Circios egenkapital økes med et tilsvarende beløp. Targovax Oy, et heleid finsk datterselskap av Circio Holding ASA har fått tre lån fra Business Finland til å utvikle og kommersialisere ONCOS-102 i 2010, 2012 og 2013, til 6 209 888 euro. Lånene skulle tilbakebetales over en tiårsperiode fra 2021 til 2031 med en rente på for tiden 1,25 prosent per år skriver Ciricio i en pressemelding. 

– Lånene fra Business Finland ble ble gitt til Oncos Therapeutics Oy for mer enn ti år siden, og ble overtatt av Targovax-konsernet etter oppkjøpet av Oncos Therapeutics i 2015. Vi setter stor pris på velviljen og fleksibiliteten Business Finland har vist ved å ettergi disse lånene, sier Lubor Gaal, finansdirektør i Circio Holding, i meldingen. 

Han legger til at selskapet nå kan bruke alle ressurser på circVec-plattform for sirkulært RNA. 

Circio tok i 2013 en strategisk beslutning om å prioritere og sette fart på den prekliniske utviklingen av circRNA, og å avvikle ONCOS-102-programmet. Som følge av denne beslutningen søkte Circio om å få ettergitt de tre ONCOS-102-lånene. 

Business Finland godtok søknaden denne uken, ettergir hele det utestående beløpet samt, fremtidige utestående hovedstol samt fremtidige renter på de tre lånene. Ettergivelsen er betinget av avvikling av ONCOS-102-programmet og den tilhørende IP-en, samt avvikling av Targovax Oy, som til under behandling hos relevante myndigheter i Finland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også