Studie på Circios kreftvaksine besto sikkerhetstest – åpner for full rekruttering

Totalt 20 pasienter skal inkluderes i studien på benmargskreft ved Oslo universitetssykehus (OUS). 
KREFTSTUDIE: Studien på Circios kreftvaksine ved OUS kan fortsette som planlagt, kan administrerende direktør Erik Digman Wiklund konstatere. | Foto: Sebastian Hagel
KREFTSTUDIE: Studien på Circios kreftvaksine ved OUS kan fortsette som planlagt, kan administrerende direktør Erik Digman Wiklund konstatere. | Foto: Sebastian Hagel

Studien på immunterapien TG01 skal inkludere 20 pasienter med KRAS-mutert eller NRAS-mutert benmargskreft (myelomatose) som har målbar sykdom etter å ha mottatt standard behandling. Det er første gang TG01-kreftvaksinen testes i denne indikasjonen. 

Nå melder Circio at vaksinen ble godt tolerert og at det ikke er rapportert sikkerhetsproblemer, etter en sikkerhetsgjennomgang som inkluderte syv pasienter som har vært fulgt opp i tre måneder. 

Studien, som gjøres ved Oslo universitetssykehus (OUS), åpner dermed for full rekruttering av totalt 20 pasienter. Den ledes Fredrik Schjesvold, leder for Oslo Myelomatosesenter ved OUS. 

Ola Melin er leder for TG-programmet i Circio Holding, og viser til at dette er første gang TG01 gis til myelomatosepasienter. 

– Som ventet ble det ikke rapportert noen sikkerhetsproblemer, og vi er svært glade for at studien nå kan fortsette som planlagt, sier han i en pressemelding. 

– Schjesvold og teamet hans har vært veldig effektive for å nå denne milepælen på kort tid, og vi forventer at studien vil være fullrekruttert i løpet av 2024. 

I den kliniske fase 1-studien testes TG01 ut som monoterapi i behandling av myelomatose i et klinisk samarbeid mellom OUS og Circio. OUS er sponsor for studien. Circio leverer TG01-legemiddelet, vitenskapelig støtte og et økonomisk bidrag. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også