Lytix' partner har fullført pasientrekrutteringen

Basalcellekreft-studien til Verrca Pharmaceuticals har nå dosert pasient nummer 80 med LTX-315. Nå skal siste pasient undersøkes i 105 dager før studien avleses mot slutten av året.
VIKTIG MILEPÆL: Dette er en viktig milepæl i Verricas arbeid med å utvikle innovative løsninger for pasienter med denne utbredte formen for hudkreft i USA, sier Lytix-direktør Øystein Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes
VIKTIG MILEPÆL: Dette er en viktig milepæl i Verricas arbeid med å utvikle innovative løsninger for pasienter med denne utbredte formen for hudkreft i USA, sier Lytix-direktør Øystein Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes

Pasienter med den ytterst utbredte hudkreft-typen basalcellekreft ønsker amerikanske Verrica å behandle med norske Lytix Biopharmas onkolytiske peptid LTX-315 (VP-315 i Verricas hender), og er i nå i ferd med å ferdigstille en fase 2-studie med legemiddelkandidaten.

Siste pasient, nummer 80 i tallet, ble dosert i USA fredag, melder Lytix i en pressemelding fredag.

Dermed er del to av fasen to studien på god vei til å bli ferdig. Ifølge studieoversikten skal pasientene undersøkes i 105 dager, for å undersøke en rekke endepunkter for behandlingen, både knyttet til sikkerhet og effekt.

Ønsket fra Lytix og Verrica er at VP-315 kan utvikles til å brukes som et alternativ til kirurgi for pasienter med basalcellekreft. 

– Med denne siste pasientdoseringen har Verrica fullført rekrutteringen til del 2 av den kliniske fase 2-studien med VP-315, en banebrytende behandling av basalcellekarsinom. Dette er en viktig milepæl i Verricas arbeid med å utvikle innovative løsninger for pasienter med denne utbredte formen for hudkreft i USA. Vi ser frem til publiseringen av omfattende data fra fase 2-studien senere i år, sier administrerende direktør i Lytix Biopharma, Øystein Rekdal, i en pressemelding.

Verrica har globale rettigheter til å utvikle og markedsføre LTX-315 innen dermatologi.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også