FDA godkjenner Verrica Pharmaceuticals behandling for hud-infeksjon

Legemidlet Ycanth er den første godkjente behandlingen for hudsykdommen Mollusum contagiosum i USA. 
LYTIX-PARTNER: Verrica Pharaceuticals, som har sitt eget utviklingsløp for LTX-315, har nå fått et annet legemiddel godkjent av FDA: Ycanth
LYTIX-PARTNER: Verrica Pharaceuticals, som har sitt eget utviklingsløp for LTX-315, har nå fått et annet legemiddel godkjent av FDA: Ycanth

Lytix Biopharmas partner Verrica Pharmaceuticals har fått godkjenning for legemidlet sitt Ycanth som kan gis til behandling av voksne og barn over to år med hudsykdommen mollusum contagiosum.

Mollusum contagiosum er en virusinfeksjon i huden som former små vesikler. Sykdommen rammer hyppigst små barn. 

Selskapet har ikke gitt noen detaljer om prisen for Ycanth, men har sagt at stoffet vil være kommersielt tilgjengelig innen september 2023, skriver Reuters.

Serge Belanger, en analytiker fra Needham bank, estimerte i forkant av godkjenningen at prisen vil være på rundt 500 dollar per applikator, og estimerer toppsalg på rundt 200 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået. 

FDA sin godkjenning er et løft for selskapet, etter at de tidligere ikke har fått innvilget markedsføringsgodkjenning for Ycanth av den regulatoriske myndigheten. 

Det norske kreftvaksine-selskapet Lytix Biopharma inngikk høsten 2020 en verdensomspennende lisensavtale med det amerikanske selskapet Verrica Pharmaceuticals for LTX-315 i behandling av visse former for hudkreft. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også