Rekrutteringen til Lytix' føflekk-kreftstudie har tatt seg opp etter covid-forsinkelse

Også Lytix har opplevd forsinkelser i pasient-inkludering som følge av pandemien. 
HAR PENGER PÅ BOK: – Vi er fornøyde med å ha nok kontanter som vil ta oss gjennom 2023 og inn i 2024, sier administrerende direktør i Lytix Biopharma, Øyvind Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes
HAR PENGER PÅ BOK: – Vi er fornøyde med å ha nok kontanter som vil ta oss gjennom 2023 og inn i 2024, sier administrerende direktør i Lytix Biopharma, Øyvind Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes
AV ANNE GRETE STORVIK

Lytix Biopharma-direktør Øystein Rekdal sier at også de, i likhet med andre selskaper, har opplevd at Covid-19 forsinker pasientinkludering til studiene deres. 

Selskapets studie der legemiddelkandidaten LTX-315 skal undersøkes på pasienter med føflekkreft, ble i november utvidet til også å omfatte pasienter i Norge, Spania og Frankrike, i tillegg til i studiestedet i Texas. 

I rapporten for fjerde kvartal sier Rekdal at rekrutteringen ble forsinket etter Covid-19, men at den nå har tatt seg opp:

– Vi forventer å ha alle pasienter inkludert i midten av 2023. 

Har nok kontanter

Det fjerde kvartalet kostet Lytix 29 millioner kroner, og per 31. desember hadde selskapet 94,6 millioner kroner i kontantbeholdning, sammenlignet med utgangen av 2021; da var selskapets kontantbeholdning på 197,3 millioner kroner. Utvidelsen av studien til flere land har bidratt til økte kostnader, rapporterer selskapet. 

I tillegg til dette, har selskapet 50,6 millioner kroner i et likvividitetsfond ved utgangen av året. Totalt har selskapet 145,2 millioner kroner i kontanter og korttidsinvesteringer ved årets utgang. 

Rekdal trekker frem det vanskelige finansieringsklimaet for biotek-industrien:

– Vi er fornøyde med å ha nok kontanter som vil ta oss gjennom 2023 og inn i 2024. Dette skyldes at vi driver en effektiv organisasjon - som ikke vil bli vesentlig utvidet i år. 

Vil samarbeide

Lytix’ partner Verrica Pharmaceuticals, utvikler LTX-315 med en annen indikasjon: basalcellekreft i huden. Som en del av avtalen deres betalte Verrica én million dollar til Lytix da Verrica inkluderte første pasient i en fase 2-studie. Denne typen partnerskap ønsker Rekdal mer av, har han tidligere sagt til MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også



NY PROFIL: CSAM er ut, og Omda er inn. Sverre Flatby er ikke administrerende direktør i et nytt selskap, men navnet er nytt. | Foto: Skjermdump, webcast fra CSAM

CSAM har byttet navn til Omda