Roche kjøper diagnostiske tester fra svensk selskap

Roche kjøper en rekke point-of-care-tester fra Lumiradx i en avtale verdt opptil 350 millioner dollar. 
SER FORDELER: Ifølge Roche er det en fordel at de klinisk-kjemiske teststrimlene til Lumiradx kan oppbevares i romtemperatur. | Foto: Alexandra Wey/AP/Ritzau Scanpix
SER FORDELER: Ifølge Roche er det en fordel at de klinisk-kjemiske teststrimlene til Lumiradx kan oppbevares i romtemperatur. | Foto: Alexandra Wey/AP/Ritzau Scanpix
CHRISTIAN BUNDGAARD

Roche overtar en rekke av Lumirdax sine produkter som er i ferd med å miste fotfeste i markedet, blant annet et analyseinstrument i skoeske-størrelse og en meny med spesialiserte teststrimler.

Det skriver Fierce Biotech.

Avtalen inkluderer en forskuddsbetaling på 295 millioner dollar, mens 55 millioner dollar er satt av til å refundere Lumiradx og morselskapet Biopharma Credit for å holde point-of-care-virksomheten i gang fram til avtalen og overdragelsen er gjennomført. 

Lumiradx er i trøbbel, noe som gjenspeiles i selskapets aksjekurs, som er nær ved å bli avnotert. Den har ligget under én dollar i 30 dager på rad, noe som er i strid med regelen til Nasdaq. 

Selskapet gjorde seg bemerket i starten av koronapandemien ved å motta en av FDAs tidligste nødtillatelser for en point-of-care-antigentest. Det var en stor inntektskilde på den tiden, men synkende etterspørselen har tvunget selskapet i kne.

Roche har selv understreket at Lumiradx’ pasientnære point-of-care-portefølje passer godt sammen med Roches, ettersom de klinisk-kjemiske teststrimlene kan oppbevares i romtemperatur, skriver danske MedWatch. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også