Roche kjøper amerikansk selskap med fedmemiddel-portefølje

Carmot Therapeutics har fedme- og diabeteslegemidler i klinisk fase. 
FEDMESATSING: Roche betaler over 33,8 milliarder kroner for det amerikanske selskapet. | Foto: Michael Buholzer
FEDMESATSING: Roche betaler over 33,8 milliarder kroner for det amerikanske selskapet. | Foto: Michael Buholzer

Oppkjøpet av Carmot Therapeutics FoU-portefølje omfatter subkutane og orale medikamenter i klinisk fase med potensial for behandling av fedme hos pasienter med og uten diabetes, samt en rekke prekliniske programmer, ifølge en pressemelding fra Roche. 

Roche betaler 2,7 millarder dollar for det amerikanske selskapet, og ytterligere potensielle milepælsutbetalinger er på 400 millioner dollar, tilsvarende til sammen i overkant av 33,8 milliarder norske kroner. 

Roche trekker frem Carmots hovedkandidat CT-388, som er en såkalt GLP-1/GIP-reseptoragonist som er klar for fase 2, til behandling av fedme hos pasienter med og uten diabetes type 2. Den injiseres subkutant én gang i uken, og har potensial som selvstendig behandling og kombinasjonsbehandling for å forbedre vekttap, og kan utvides til andre indikasjoner.

Carmots portefølje av fedme- og diabetesmidler består også av CT-996, et legemiddel i fase 1 for behandling av fedme hos pasienter med og uten type 2-diabetes, som tas én gang i uken, samt CT-868, som injiseres én gang daglig og er beregnet på behandling av pasienter med type 1-diabetes og overvekt eller fedme. 

Medisinsk direktør i Roche, Levi Garraway, sier i meldingen at de kliniske dataene for hovedproduktet CT-388 er oppløftende, og at de viste betydelig vekttap i fase 1b: 

– Disse dataene tyder på et potensial for en differensiert profil for behandling av fedme og relaterte sykdommer. 

– Den brede Carmot-porteføljen tilbyr ulike administrasjonsmåter og muligheter for å utvikle kombinasjonsbehandlinger mot fedme og potensielt andre indikasjoner, sier Garraway. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også