Gedeon Richter får ja fra EMA for endometriose-legemiddel

De europeiske legemiddelmyndighetene (EMA) har godkjent et legemiddel for behandling av symptomer på enometriose. 
ENDOMETRIOSE-BEHANDLING: Medisinsk rådgiver Erik Wadell i Gedeon Richter Nordics, som har fått tommel opp fra EMA for selskapets endometriosebehandling. | Foto: Gedeon Richter
ENDOMETRIOSE-BEHANDLING: Medisinsk rådgiver Erik Wadell i Gedeon Richter Nordics, som har fått tommel opp fra EMA for selskapets endometriosebehandling. | Foto: Gedeon Richter

Legemidlet Ryeqo er godkjent av EMA for indikasjonen symptomatisk behandling av endometriose. Med symptomatisk behandling er målet å lindre symptomer.

Legemidlet godkjennes for symptomatisk behandling av endometriose hos kvinner i fertil alder som tidligere har fått medisinsk eller kirurgisk behandling for sykdommen

Ryeqo (Relugolix GnRH-antagonist + østradiol/noretisteronacetat) markedsføres av Gedeon Richter Nordics.

– Mange kvinner med endometriose blir ikke hjulpet av tilgjengelige behandlingsalternativer i dag. Det er gledelig at vi i Gedeon Richter nå kan tilby en ny type behandling til en pasientgruppe som har stort behov for symptomlindring og økt livskvalitet, sier medisinsk rådgiver Erik Wadell i Gedeon Richter Nordics i en pressemelding. 

EMAs godkjennelse støttes av 24-ukersdata fra fase 3-studiene SPIRIT 1 og SPIRIT 2, publisert i tidsskriftet The Lancet, samt en utvidelsesstudie med totalt to års sikkerhetsdata, viser selskapet til. 

Gedeon Richter har eksistert i Norden gjennom datterselskapet Gedeon Richter Nordics siden 2012 og har virksomheter i Sverige, Norge, Finland, Danmark og Island. I Norden er Gedeon Richter aktiv innen gynekologi – spesielt innen myom-, og endometriosebehandling, fertilitet, benskjørhet, prevensjon og hormonbehandling ved overgangsalderen.

Endometriose er en sykdom hvor vev som likner på livmorslimhinnen er lokalisert utenfor livmoren. Det medfører en kronisk inflammatorisk tilstand. Vanlig er smerter ved menstruasjon, kroniske underlivssmerter, samt smerter ved samleie, vannlating og avføring. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også