Arctic Bioscience' psoriasis-studie nærmer seg rekrutteringsmål

– Vi er veldig fornøyd med rekrutteringshastigheten, sier administrerende direktør i Arctic Bioscience, Christer L. Valderhaug. 
PSORIASIS-STUDIE: Rekrutteringen til Arctic Biosciences studie skyter fart. dette er administrerende direktør Christer L. Valderhaug fornøyd med.
PSORIASIS-STUDIE: Rekrutteringen til Arctic Biosciences studie skyter fart. dette er administrerende direktør Christer L. Valderhaug fornøyd med.

Den kliniske fase 2b-studien HeROPA har rekruttert mer enn 75 prosent av pasientene til studien. 

Totalt 519 pasienter skal inkluderes i studien, som pågår i fem europeiske land: Storbritannia, Tyskland, Polen, Finland og Norge. Som planlagt har rekrutteringshastigheten økt gjennom høsten etter hvert som nye klinikker er i gang, skriver det børsnoterte selskapet i en melding. 

Den orale legemiddelkandidaten HRO350 brukes i behandling av mild-til-moderat psoriasis. 

Rekrutteringen går spesielt godt i Tyskland og Polen, ifølge selskapet. 

Studien er planlagt ferdigstilt halvveis ut i 2024. Resultatene vil være klare seks måneder etter siste pasient har blitt dosert.

Sunnmøres-selskapet hadde ved utgangen av tredje kvartal i år en kontantbeholdning på 126 millioner kroner. 

– Vi er veldig fornøyde med rekrutteringshastigheten vi nå observerer i studien. Dette bringer oss nærmere vårt estimat om datautlesning medio 2024. Vi har målrettet jobbet med utviklingen gjennom flere år, og er på god vei mot å utvikle et legemiddel. Det kommersielle potensialet for et slikt produkt er betydelig, sier administrerende direktør Christer L. Valderhaug.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også