Circios kreftvaksine testes i kombinasjon med immunterapi i amerikansk studie

Circios kreftvaksine skal testes i kombinasjon med BMS og Janssens immunterapier. Første pasient er planlagt inkludert i år. 
STUIDE I USA: Det er første gang Circios vaksine testes i lungekreft og fremskreden bukspyttkjertelkreft. – Dermed åpner vi opp for nye fremtidige pasientgrupper, sier direktør Erik Digman Wiklund. | Foto: Sebastian Hagel
STUIDE I USA: Det er første gang Circios vaksine testes i lungekreft og fremskreden bukspyttkjertelkreft. – Dermed åpner vi opp for nye fremtidige pasientgrupper, sier direktør Erik Digman Wiklund. | Foto: Sebastian Hagel

Circio har inngått en avtale med Georgetown University i Washington D.C, som planlegger en klinisk fase 2-studie der TG01, som er Circios kreftvaksine, vil testes i kombinasjon med immunterapiene daratumumab fra Janssen (J&J) og nivolumab fra BMS.

Rekrutteringen til studien starter innen utgangen av 2023. 

Studien, som er godkjent av FDA, og skal ledes av den professor Samir N. Khleif, skriver Circio i en pressemelding. 

Studien skal ledes av universitetet, med finansiering fra Janssen. Trippelkombinasjonen vil bli testet på totalt 54 pasienter: 27 pasienter med kreft i bukspyttkjertelen og 27 pasienter med ikke små-cellet lungekreft (NSCLC) som har sluttet å respondere på immunterapi.

– Vi opplever økende interesse for vårt kreftvaksineprogram, og Georgetown-studien blir den tredje eksternt finansierte studien med TG01. Dette er første gang TG01 testes i lungekreft og fremskreden bukspyttkjertelkreft, og dermed åpner vi opp for nye fremtidige pasientgrupper, sier Erik Digman Wiklund, administrerende direktør i Circio Holding ASA.

– Samarbeider er kjernen i vår utviklingsstrategi for TG01, og med denne prestisjetunge studien viser vi at vi fortsetter å levere på denne planen, sier Digman Wiklund. 

Professor Samir N. Khleif sier resistens mot immunterapi er en av de største utfordringene for effektiv behandling av kreftpasienter: 

– Vi er svært fornøyde med å ha etablert dette samarbeidet for å teste et nytt kombinasjonsregime vi tror kan overvinne denne resistensen. Kombinasjonen av anti-CD38 (daratumab), anti-PD1 (nivolumab) og en kreftvaksine har vist seg svært potent i prekliniske in vivo-modeller, og det blir veldig interessant å se hvordan dette lar seg overføre til klinikken, ser Khleif. 

  • Resistens mot immunterapi er også en stor medisinsk utfordring, og mer enn 80 prosent av pasienter med avanserte svulster reagerer fortsatt ikke på slik behandling.
  • Mutasjoner i RAS-genene er en viktig årsak til kreft og forekommer i over 90 prosent av bukspyttkjertel- og 30 prosent av lungekreftpasienter.
  • RAS-muterte kreftformer har vanligvis dårlig prognose, og det finnes få målrettede behandlingsalternativer.

Avtalen med Georgetown University i Washington D.C er en del av et samarbeid med Janssen, med støtte fra BMS. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også