Biogen oppjusterer salgsprognose

En økning i kontraktsproduksjon og royalty-inntekter veier opp for nedgangen i legemiddelsalget. 
OPPGANG: Biogen noteres til en oppgang på 1,4 prosent til 248,97 dollar på onsdagens amerikanske førbørsmarked. | Foto: /ritzau/AP/
OPPGANG: Biogen noteres til en oppgang på 1,4 prosent til 248,97 dollar på onsdagens amerikanske førbørsmarked. | Foto: /ritzau/AP/

Det amerikanske nevrologiselskapet Biogen leverer bedre enn forventet i tredje kvartal, og oppjusterer samtidig forventningene til salgsveksten, skriver Marketwire for danske MedWatch.

Omsetningen i tredje kvartal økte med 0,9 prosent, da en nedgang på 8 prosent i legemiddelsalget ble oppveid av en økning i kontraktsproduksjon og royalty-inntekter. 

Dette resulterte i et sluttresultat på 2,53 milliarder dollar, mot forventede 2,4 milliarder dollar, skriver Bloomberg News. 

Prognosen for salgsveksten oppjusteres til en lav-ensifret prosentvis nedgang, mot tidligere forventet middels-ensifret prosentvis nedgang. 

Den senkes også for inntjening per aksje til mellom 14,50 og 15,00 dollar, fra tidligere forventet 15,00 til 16,00 dollar. Dette er hovedsaklig på grunn av en utvanning på 75 cent per aksje, i forbindelse med oppkjøpet av Reata Pharmaceuticals.

Biogen noteres til en oppgang på 1,4 prosent til 248,97 dollar på onsdagens amerikanske forbørsmarked. 

I årets andre kvartal noterte selskapet seg inntekter på 2,46 milliarder dollar, som var fem prosent lavere enn samme kvartal året før. Biogen i Norge omsatte i 2022 for 284 millioner kroner, som var et tydelig fall fra 2021 da inntektene var på 385 millioner kroner. 

Selskapet markedsfører legemidlet lecanemab under merkevarenavnet Leqembi i det amerikanske markedet. Antistoffet brukes til behandling av pasienter med mild kognitiv svikt på grunn av Alzheimers sykdom, og pasienter med mild demens på grunn av Alzheimers sykdom. 

I Norge og Europa er det japanske Eisai og svenske Bioarctic som markedsfører legemidlet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også