Biogen har startet prosessen med å sparke ansatte

Globale kutt på tvers av hele organisasjonen trer nå i kraft. 1000 ansatte skal miste jobben i det amerikanske nevrologi-spesialiserte bioteknologiselskapet for å spare penger frem mot 2025.
KUTTER: 1000 ansatte skal miste jobben sin i bioteknologiselskapet Biogen. Nå har prosessen med å sparke ansatte gått i gang i selskapet.
KUTTER: 1000 ansatte skal miste jobben sin i bioteknologiselskapet Biogen. Nå har prosessen med å sparke ansatte gått i gang i selskapet.

Biogen har satt i gang prosessen med å kvitte seg med ansatte de mener er overflødige for å spare penger. Nevrologi-biotek’en skal kutte ned på 11,5 prosent av staben i selskapet for å spare penger frem mot 2025. 1000 ansatte skal bli sagt opp, annonserte administrerende direktør Chris Viebacher i juli.

De sparte pengene skal investeres i lanseringen av Alzheimers-midlet Leqembi, som Biogen markedsfører sammen med japanske Eisai.

En talsperson for Biogen kan ikke fortelle hvor mange som skal miste jobben sin i den pågående runden, men kan fortelle at kuttene er «globale og på tvers av hele organisasjonen», skriver Fierce Pharma. 

Boston Business Journal omtalte saken først. 

Biogens problemer startet med en feilslått lansering av Alzheimers-midlet Aduhelm, ifølge Fierce Pharma. Det har også vært et sakte men konsekvent fall i inntektene fra selskapet MS-portefølje, ifølge bransjemediet. 

Biogen bladde nylig opp 7,3 milliarder dollar for å kjøpe sjelden-selskapet Reata Pharmaceuticals, som har en FDA-godkjent behandling mot den sjeldne sykdommen Friedreichs ataksi (FRDA) i porteføljen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også