Ultimovacs deler overlevelsesdata

11 av de 16 pasientene fra den ene studiekohorten som har blitt fulgt opp i alle de fire årene etter studien, er fortsatt i live.
OPTIMISTISK: Tall fra UV1-103-studien gjør medisinsk direktør Jens Bjørheim mer optimistisk for fremtiden for UV1. | Foto: Ultimovacs
OPTIMISTISK: Tall fra UV1-103-studien gjør medisinsk direktør Jens Bjørheim mer optimistisk for fremtiden for UV1. | Foto: Ultimovacs

UV1-103-studien gikk i gang sommeren 2018. Her ble pasienter dosert med UV1 kreftvaksinen til Ultimovacs og sjekkpunkthemmeren Keytruda fra MSD. 30 pasienter med ondartet føflekkreft ble innrullert.

Ultimovacs deler torsdag en oppdatering på totaloverlevelse (OS) fire år etter dosering. Det er kohort én vi nå kjenner resultatene fra. Her var det i utgangspunktet innrullert 20 pasienter. Tre av disse har ikke ønsket å bli fulgt opp, og én av pasientene var ikke mulig å få kontakt med. Dermed er det 16 pasienter som kan vurderes fra denne kohorten.

11 av disse 16 lever fremdeles etter fire år. Det tilsvarer 69 prosent totaloverlevelse etter fire år. 

Tallene fra kohort to vil bli delt med offentligheten i 2024s andre kvartal. Den eneste forskjellen i kohortene er hvor stor mengde adjuvans de fikk før vaksinering.

– UV1-103-studien behandler samme pasientgruppe som fase 2-studien vår, INITIUM. Nå mens vi venter på data fra de tre første randomiserte UV1 fase-2-studiene på kortsikt, så er vi stadig mer optimistiske for UV1s potensiale for kreftpasienter, sier medisinsk direktør i Ultimovacs, Jens Bjørheim i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også