Novo Nordisk stanser studie på nyresviktpasienter etter at foreløpige resultater viste effekt

Basert på beslutningen om å stoppe studien vil prosessen med å avslutte studien bli igangsatt, opplyser selskapet. 
RESULTATER I 2024: Novo Nordisk forventer at FLOW-studien vil kunne leses av i løpet av første halvår 2024. | Foto: Finn Frandsen
RESULTATER I 2024: Novo Nordisk forventer at FLOW-studien vil kunne leses av i løpet av første halvår 2024. | Foto: Finn Frandsen

Novo Nordisk stopper studien FLOW, som inkluderer over 3500 pasienter med nyresvikt og diabetes type 2, basert på en interimsanalyse. 

Dette er basert på en anbefaling fra en uavhengig Data Monitoring Committee (DMC). Denne har konkludert med at resultatene fra en foreløpig analyse oppfylte visse forhåndsdefinerte kriterier for å stanse studien tidlig på grunn av effekt. 

– Basert på beslutningen om å stoppe studien vil prosessen med å avslutte studien bli igangsatt. For å beskytte studiens integritet forblir Novo Nordisk blindet for resultatene, frem til studien er avsluttet, skriver selskapet i en pressemelding. 

Novo Nordisk forventer at FLOW vil kunne leses av i løpet av første halvår 2024.

Studien er randomisert og dobbeltblindet, og pasientene mottok enten placebo eller 1,0 milligram semaglutid (ukentlig injeksjon). 

Hovedmålet med FLOW-studien er å påvise en forsinket i progresjon av kronisk nyresvikt og å redusere risiko for nyre- og hjerte-kardødelighet hos pasienter med kronisk nyresykdom og diabetes type 2. 

3534 personer er inkludert i studien, som er gjennomført i 28 land ved mer enn 400 utprøvingssteder. FLOW-studien ble startet i 2019.

En uavhengig dataovervåkningskomité er en gruppe eksperter utenfor studien som gjennomgår akkumulerte data fra en pågående klinisk studie. Den overvåker dataene i sanntid for å sikre studiens integritet og deltakernes sikkerhet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også