CEPI og Bio Farma skal samarbeide om vaksineproduksjon

Vaksinekoalisjonen CEPI investerer inntil 15 millioner dollar for å bringe mRNA- og virusvektor-teknologi til Indonesia og ASEAN-regionen. 
SAMARBEID: CEPI og Bio Farma har inngått et nytt partnerskap. Administrerende direktør Richard Hatchett sier dette samarbeidet vil bidra til å nå målet om å begrense fremtidige utbrudd før de utvikler seg til pandemier. | Foto: Cepi
SAMARBEID: CEPI og Bio Farma har inngått et nytt partnerskap. Administrerende direktør Richard Hatchett sier dette samarbeidet vil bidra til å nå målet om å begrense fremtidige utbrudd før de utvikler seg til pandemier. | Foto: Cepi

The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) og Bio Farma har inngått et ti års partnerskap for å øke farten på produksjon av vaksiner. 

Dette fremgår i en pressemelding fra CEPI. 

CEPI vil bidra med en innledende finansiering på opptil 15 millioner dollar. Denne investeringen kommer i tillegg til finansiering fra den indonesiske regjeringen. 

– Verden må være i stand til å reagere raskt og rettferdig hvis vi skal kunne begrense fremtidige utbrudd før de utvikler seg til pandemier. Samarbeidet vårt med Bio Farma vil bidra til dette målet ved å utvide selskapets produksjonsanlegg til å omfatte de aller nyeste mRNA- og virusvektor teknologiene, som vil gjøre det mulig å produsere utbruddsvaksiner på bare 100 dager. Det avgjørende er at mRNA-produksjonskapasiteten som etableres gjennom dette partnerskapet, vil bidra til rask og rettferdig tilgang til utbruddsvaksiner for landene i ASEAN-regionen når de står overfor fremtidige virustrusler, sier Richard Hatchett, administrerende direktør i CEPI, i meldingen. 

For å hindre fremtidige pandemier

Partnerskapet vil bringe mRNA og virusvektor-teknologi for hurtigproduksjon av vaksiner til Indonesia og ASEAN-regionen, og reservere produksjonskapasitet for å forsyne land i det globale sør under fremtidige utbrudd og pandemier. 

Det vil også hjelpe Bio Farma med å etablere et bioprosess-labratorium som skal brukes til å utvikle og teste den nye mRNA- og virusvektor-teknologien. 

Anlegget skal etableres i henhold til GMP-standard (Good Manufacturing Practice), og vil være til produksjon av vaksinebatcher til bruk i kliniske studier opp til fase 2, samt produksjon av større mengder vaksiner til bruk i fase 3, og kommersiell levering. 

Når anleggene er operative, vil Bio Farma kunne levere mRNA- og virusvektorvaksiner for et bredt spekter av fremtidige utbrudd innen 100 dager, etter at et nytt patogen er identifisert. 

100 dager

Den nyetablerte produksjonskapasiteten og den reserverte kapasiteten vil være en viktig del av CEPIs 100 days mission, som har som mål å redusere tiden det tar å utvikle sikre, effektive og globalt tilgjengelige vaksiner mot nye sykdomsutbrudd til innen 100 dager. 

– Samarbeidet med CEPI vil utvilsomt gjøre det mulig for produsenter, særlig i LMIC-land som Bio Farma å produsere utbruddsvaksiner og dermed være bedre forberedt på fremtidige pandemier. Dette viktige samarbeidet er en bekreftelse på Bio Farmas engasjement for global helse og Indonesias bidrag til å oppnå vaksinelikhet ved utbrudd, spesielt i ASEAN-regionen, sier Shadiq Akasya, administrerende direktør i Bio Farma, i pressemeldingen.

Om selskapene

Nylig inngikk CEPI også et partnerskap med tyske Biontech for å fremme mRNA-baserte vaksinekandidater med utviklingen av BNT166 til forebygging av mpox. Vaksinekoalisjonen vil finansiere vaksineprodusenter med rundt 25 millioner dollar over tre år, for å støtte vaksineprodusenter som utvikler innovasjoner og teknologier som kan akselerere hastigheten på produksjonen. 

CEPI er et partnerskap mellom offentlige, private, filantropiske og sivile organisasjoner som ble lansert i 2017 for å utvikle vaksiner mot fremtidige epidemier. Bio Farma er den største vaksineprodusenten i Sørøst-Asia. Selskapets evne til å komme inn på det globale markedet skyldes at mange av selskapets vaksiner har oppnådd prekvalifisering fra Verdens helseorganisasjon (WHO). 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også