Lungekreft-studie: Kombinasjonsbehandling reduserte risiko for sykdomsprogresjon

Kombinasjonen av Tagrisso og cellegift reduserte risikoen for sykdomsprogresjon med 38 prosent, sammenlignet med den nåværende førstelinje-behandlingen Tagrisso monoterapi. 
KOMIBANSJONSBEHANDLING: Astrazenecas fase 3-studie har undersøkt behandling med Tagrisso og cellegift + Tagriosso. | Foto: Brendan Mcdermid
KOMIBANSJONSBEHANDLING: Astrazenecas fase 3-studie har undersøkt behandling med Tagrisso og cellegift + Tagriosso. | Foto: Brendan Mcdermid

Tagrisso pluss kjemoterapi forlenget median progresjonsfri overlevelse med nesten ni måneder og reduserte risikoen for sykdomsprogresjon med 38 prosent, sammenlignet med Tagrisso som monoterapi ved EGFRm NSCLC (ikke-småcellet lungekreft).

Dette viser resultater fra FLAURA2 fase 3-studien som ble lagt frem på lungekreftkongressen WCLC, skriver Astrazeneca, som markedsfører Tagrisso, i en pressemelding. 

Bivirkninger førte imidlertid til at 48 prosent av pasientene i kombinasjonsgruppen avbrøt behandlingen, sammenlignet med seks prosent i Tagrisso-monoterapiarmen.

Men når det gjelder gullstandarden for standard pasientoverlevelse-data, var signalet mindre tydelig. I Interimsanalysen viste kombinasjonsbehandlingen en reduksjon i dødsrisiko på ti prosent, sammenlignet med Tagrisso alene, ifølge Fierce Pharma.

Tolkningen av den totale overlevelsen er likevel ikke entydig på dette tidspunktet, ettersom bare 27 prosent av dødsfallene hadde skjedd før den endelige evalueringen, skriver Fierce Pharma. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også