Aksjefall for Astrazeneca etter lungekreftstudie

Aksjekursen til Astrazeneca falt med opptil seks prosent etter at en vellykket lungekreftstudie fikk avmålt respons. 
LAV KURS: Aksjekursen til Astrazenecas er lavere enn den har vært på over tre måneder. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206
LAV KURS: Aksjekursen til Astrazenecas er lavere enn den har vært på over tre måneder. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206

Til tross for at legemidlet Dato-DXd (datopotamab deruxtecan) ga forlenget progresjonsfri overlevelse i en fase 3-studie på lungekreft, falt aksjene til Astrazeneca med opp til seks prosent etter at resultatene ble kjent, skriver Reuters.

I studien ble Dato-DXd, som er et antistoff legemiddelkonjugat, gitt til pasienter med ikke-småcellet lungekreft hvor kreften har vendt tilbake etter ett eller to tidligere behandlingsforsøk. Legemidlet ga økt progresjonsfri overlevelse sammenlignet med gruppen som fikk standard kjemoterapi. 

Barclays understreker i et analytikernotat at forsøket var vellykket, men at inntil det er mer data, vil noen investorer og analytikere være bekymret for at legemidlet kanskje ikke har potensial til å bli en førstelinjebehandling. 

«Vi tror at det altfor tidlig å avskrive Dato-DXd, og vi liker Astrazeneca av flere grunner, så vi vil se på enhver negativ reaksjon i dag som en kjøpsmulighet», står det i notatet. 

Reuters skriver at aksjekursen til Astrazenecas har gått ned med 5,8 prosent. Det er det laveste nivået på over tre måneder. 

Dato-DXd er utviklet i samarbeid med japanske Daiichi Sankyo. Astrazeneca kjøpte samarbeidsrettighetene til det eksperimentelle stoffet i en avtale verdt opptil seks milliarder dollar, hvorav fire av milliardene er avhengig av salget. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også