PCI Biotech har fått europeisk patent

PCI Biotechs FimaNAc-teknologi har fått en patent for leveranse av nukleinsyrer, slik som mRNA.
PATENT: PCI Biotech og Ronny Skuggedal fortsetter å utvikle nye foretningsben, og nå har de fått en ny patentbeskyttelse på fimaNAc-teknologien sin. | Foto: PCI Biotech
PATENT: PCI Biotech og Ronny Skuggedal fortsetter å utvikle nye foretningsben, og nå har de fått en ny patentbeskyttelse på fimaNAc-teknologien sin. | Foto: PCI Biotech

Det norske bioteknologiselskapet PCI Biotech har fått europeisk patent på bruken av fimaNAc-teknologien deres i bruk til leveranse av nukleinsyrer til hudsykdommer. Patenten varer til 2039.

Det melder selskapet i en pressemelding og på Oslo Børs. Den kriserammede kursen til PCI Biotech stiger etter meldingen. I skrivende stund er den opp 40 prosent opp mot to kroner per aksje.

Nukleinsyre-behandlinger, slik som mRNA-behandlinger, har et potensial i dermatologiske sykdommer, men leveranse til hudlesjoner er utfordrerne, heter det i meldingen.

Det er her PCI Biotech håper fimaNAc-teknologien kan komme inn i en posisjon ved å levere nukleinsyre i cellene med lys. 

PCI, eller «photochemical internalisation»-teknologien er norskutviklet teknologi utviklet av professor Kristian Berg ved Radiumhospitalet. Fotokjemisk internalisering, som det heter på norsk, handler om å frigjøre legemidler som ender opp i endosomene i cellene når behandling gis, som da skal kunne gi bedre behandling for pasientene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også