PCI utforsker fortsatt egen portefølje

Utvidede patenter og prekliniske resultater preger selskapets produkt fimaNAc, og selskapet har også levert inn en patentsøknad for fimaVacc-programmet deres.
PÅ JAKT: Ronny Skuggedal og PCI Biotech fortsetter å lete etter et program å satse på i egen portefølje. Nå i starten av 2023 driver de både med pre-kliniske studier og søker om nye patenter. | Foto: PCI Biotech
PÅ JAKT: Ronny Skuggedal og PCI Biotech fortsetter å lete etter et program å satse på i egen portefølje. Nå i starten av 2023 driver de både med pre-kliniske studier og søker om nye patenter. | Foto: PCI Biotech

PCI Biotech jobber i disse dager med å finne en ny pipeline for sine eksisterende legemiddelkandidater, nemlig produktene fimaNAc og fimaVacc.

Selskapet melder i en børsmelding fredag, samtidig som de deler en finansiell oppdatering for årets første kvartal, at det stadig jobbes med utvikling av selskapets portefølje. 

FimaNAc utforskes preklinisk som et dermatologisk legemiddel, og disse pre-kliniske vil PCI dele informasjon fra om et kvartal, når de rapporterer om fremgangen sin for andre kvartal. 

FimaNAc skal også brukes til såkalt bioprosessering til genterapier, og undersøkelser i denne retningen har resultert i en utvidet patentsøknad. PCi sendte første patentsøknad for dette produktet i andre halvdel av 2022. 

PCI undersøker nå også sin tidligere hovedkandidat, fimaVacc, for å se om den kan brukes som en del av en kombinasjonsbehandling i intratumoral immunterapi, og en patentapplikasjon knyttet til legemiddelkandidaten ble sendt i det første kvartalet. 

Selskapet har nå en kontantposisjon på 51 millioner kroner, og med dagens planer holder det dem flytende til slutten av 2024. 

Driftsresultatet for kvartalet var på minus 6,37 millioner kroner, hvor 3,4 millioner går til forskning og utvikling og 3,1 millioner til andre utgifter. På grunn av finansinntekter på omtrent 423 000 kroner endte kvartalet opp med å koste PCI 5,9 millioner kroner før skatt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også