PCI Biotech starter på ny i pre-klinisk fase

Etter at «Release»-studien ble stanset, har PCI Biotech måtte se seg om etter andre muligheter.
NYE MULIGHETER: PCI Biotech og den ferske toppsjefen Ronny Skuggedal må undersøke egen teknologi for å finne veien videre. | Foto: PCI Biotech
NYE MULIGHETER: PCI Biotech og den ferske toppsjefen Ronny Skuggedal må undersøke egen teknologi for å finne veien videre. | Foto: PCI Biotech

Etter at standardbehandlingen på avansert gallekanalkreft endret seg, måtte PCI Biotech stanse sin «Release»-studie, som var en fase 2-studie de satset tungt på. Studien ble avsluttet i januar, og kvartalsrapporten til PCI i det tredje kvartalet handler om å presentere de nye mulighetene for selskapets teknologi.

Ikke-kliniske søken

– Selskapet legger nå innsats og ressurser inn i ikke-klinisk forskning, for å utforske nye felt for PCI teknologiplattformen. Vi skal ta i bruk FimaNac for dermatologi og bioprosessering og FimaVacc for intratumoral immunterapi, skriver PCI Biotech i rapporten.

FimaNac og FimaVacc bygger på virkestoffet fimaporfin, som tillater levering av molekyler mer effektivt inn i celler ved hjelp av lys.

PCI har gjennomført eksterne undersøkelser på FimaNac-teknologien, som skal leses opp en gang i løpet av første halvår 2023.

Om FimaVacc skriver selskapet at de «utforsker tilnærminger med sikte på å oppdage nye lovende immunterapi-kombinasjoner».

Endringer i staben

Det er Ronny Skuggedal som er administrerende direktør i PCI Biotech. Det ble klart at han fikk stillingen 1. september, etter å ha vært fungerende administrerende direktør siden 1. juni. Han tok over stillingen etter Per Walday som ga seg etter 14 år som sjef i PCI. Han er nå administrerende direktør i Exact Theurapeutics.

– Selskapet har gjennom restruktureringsprosessen klart å holde seg fokusert og holdt momentet gående, sier Skuggedal i en pressemelding.

I september forlot også medisinsk sjef Amir Snapir selskapet. Han har begynt i tilsvarende rolle i Exact Theurapeutics.

Selskapet har 67 millioner kroner i kontantbeholdning ved slutten av kvartalet, og regner med at dette er nok for å klare seg ut 2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også