Nektar Therapeutics saksøker Eli Lilly

Eli Lilly saksøkes av sin tidligere samarbeidspartner Nektar Therapeutics.
SØKSMÅL: Eli Lilly blir saksøkt av Nektar Therapeutics for ulike forseelser rundt et partnerskap om utvikling og kommersialisering av rezpegaldesleukin.
SØKSMÅL: Eli Lilly blir saksøkt av Nektar Therapeutics for ulike forseelser rundt et partnerskap om utvikling og kommersialisering av rezpegaldesleukin.

I søksmålet, innlevert til en føderal domstol i San Francisco, anklages Eli Lilly for kontraktsbrudd, uaktsom feilaktig fremstilling, urettferdig konkurranse og andre forseelser av Nektar Therapeutics, skriver Reuters.

Selskapene inngikk et partnerskap i 2017 for å utvikle og mulig kommersialisere legemidlet rezpegaldesleukin. Nektar Therapeutics fikk tilbake alle rettighetene til legemidlet tidligere i år etter at avtalen ble avsluttet. 

Ifølge selskapet hadde Eli Lilly feilrapportert data fra to studier i tidlig fase der rezpegaldesleukin ble testet mot eksem og psoriasis.

Selskapet sier nye data viser at 12 ukers behandling med legemidlet i høyeste dose reduserte alvorlighetsgraden av eksem med 83 prosent, mot 66 prosent, som tidligere rapportert. 

Dataene viste også at behandlingen med høyeste dose reduserte alvorlighetsgraden av psoriasis med 44 prosent, sammenlignet med 40 prosent, skriver Reuters. 

Nektar Therapeutics sier de planlegger å starte en midtfase-studie for legemidlet innen oktober. 

Aksjene i selskapet hadde en markedsverdi på 100, 79 millioner dollar ved fredagens stengetid, men har steget med rundt 60 prosent etter de nye opplysningene. 

Eli Lilly kjøpte i 2020 Dermira Inc, et selskap som utvikler et konkurrerende legemiddel, for rundt 1,1 milliard dollar. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også