Keytruda møter et av hovedmålene i brystkreft-studie

Legemiddelselskapet MSD sier at PD-L1-hemmeren Keytruda i kombinasjon med cellegift har møtt et av hovedmålene i en senfase-studie på brystkreft. 
HOVEDMÅL: Multiblockbuster-midlet Keytruda nådde et av hovedmålene til MSD i en nylig studie på sen-fase brystkreft. | Foto: Msd / Pr
HOVEDMÅL: Multiblockbuster-midlet Keytruda nådde et av hovedmålene til MSD i en nylig studie på sen-fase brystkreft. | Foto: Msd / Pr

Kombinasjonsbehandlingen nådde ett av KEYNOTE-756-studiens to hovedmål, ifølge ledelsen i MSD.

Studien viste at behandlingen kunne fjerne alle tegn på svulst hos pasienter, sammenlignet med neo-adjuvant placebo og cellegift, skriver Reuters.

Selskapet sier at studien vil fortsette uten noen endringer for å evaluere det andre hovedmålet, som er om pasientene forblir fri for komplikasjoner. Dette basert på en anbefaling fra dataovervåkingskomiteen. 

Behandlingen retter seg mot pasienter som er diagnosert med en undertype av brystkreft, som har økt risiko for tilbakefall og spredning til lymfeknuter. 

Multiblockbuster-midlet Keytruda har tidligere også blitt testet i kombinasjon med kreftvaksinen mRNA-4157 (V940) hos pasienter med kirurgisk-fjernet høyrisiko føflekk-kreft. Kombinasjonsbehandlingen viste seg å være klinisk betydningsfull, med en statistisk signifikant forbedring fra Keytruda alene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også