Globale legemiddelfirmaer satser tungt i Kina

Mens andre industrier satser mindre entydig på Kina, går livsvitenskap-industrien mot strømmen og styrker sin satsning.
MANGE ELDRE: Livsvitenskapsbransjen ser muligheter når Kinas befolkning stadig blir eldre. | Foto: Tyrone Siu
MANGE ELDRE: Livsvitenskapsbransjen ser muligheter når Kinas befolkning stadig blir eldre. | Foto: Tyrone Siu

Store globale legemiddelfirma satser på Kina i en tid hvor mange multinasjonale selskaper flytter fokuset mot andre markeder. Vestlige legemiddelfirmaer som Pfizer og Astrazeneca sier at de er forpliktet til å hjelpe Kina med å løse utfordringene som landets aldrende befolkning fører med seg. 

Det skriver Marketwire for danske MedWatch, som gjengir Wall Street Journal.

Kina har hatt fokus på utenlandske legemiddelprodusenter i sammenheng med at private selskaper skal kunne spille en rolle i å få fart på den kinesiske økonomien.

Kinas handelsminister, Wang Wentao, fortalte denne måneden representanter fra amerikanske, europeiske og japanske legemiddelselskaper, blant annet Pfizer, MSD og GE Healthcare, at utenlandske legemiddelselskaper kan forvente å dra ut fordeler av Kinas nye fokus på høyere kvalitet. 

Til tross for den geopolitiske risikoen forblir vestlige legemiddelselskaper i landet, og det er ikke kun på grunn av landets størrelse. 

– Det er også et viktig marked i forhold til at utnytte innovasjon, sa Pascal Soriot, administrerende direktør i Astrazeneca, i et telefonmøte i april ifølge Wall Street Journal.

Flere vestlige legemiddelselskaper, blant annet MSD. og Johnson & Johnson, har inngått lisensavtaler, som potensielt er verdt flere milliarder dollar.

Pfizer underskrev i april en avtale med det statlige selskapet Sinopharm, der er en av Kinas to viktigste covid-19 vaksineprodusenter, og de to har sammen en intensjon om å ta en del nye legemidler til det kinesiske markedet innen 2025.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også