Photocure-partner har innrullert alle pasienter i blærekreft-studie i Kina

Asieris Pharmaceuticals har fullført pasientinkluderingen til fase 3-studien på Photocure-legemidlet Hexvix. 
MÅL OM KINA-MARKED: Administrerende direktør Dan Schneider i Photocure og partneren Asieris varslet tidligere i år at de starter en fase 3-studie i Kina. Nå er alle pasientene innrullert. | Foto: Photocure
MÅL OM KINA-MARKED: Administrerende direktør Dan Schneider i Photocure og partneren Asieris varslet tidligere i år at de starter en fase 3-studie i Kina. Nå er alle pasientene innrullert. | Foto: Photocure

Multisenter fase 3-studien er et ledd på veien mot å oppnå markedsføringstillatelse av det norske blærerkreft-selskapet Photocures legemiddel Hexvix i fastlands-Kina. 

Studien er en såkalt brostudie, en «bridging trial», som skal bekrefte tidligere forskningsfunn, på den kinesiske befolkningen. Nå er alle pasientene inkludert i studien, melder Photocure. 

Brostudien er ment å bekrefte resultater fra tidligere kliniske studier som gjelder sikkerheten og treffsikkreheten ved cystoskopi med blått lys med Hexvix, sammenlignet med cystoskopi med hvitt lys - som er standardbehandling - ved diagnostisering av ikke-muskelinfiltrerende blærekreft (NMIBC) i en kinesisk befolkning. 

Den kliniske studien følger de samme protokollene for registreringsstudier i land hvor Hexvix allerede har markedsføringstillatelse.

Det globale selskapet Asieris inngikk i januar 2021 inngikk en lisensavtale med Photocure for å få eksklusive registrerings- og kommersialiseringsrettigheter til Hexvix i fastlands-Kina og Taiwan.

Hexvix, som markedsføres som Cysview i USA og Canada, er et diagnostikum for blærekreft som kan brukes sammen med blått lys. Middelet føres inn i blæren via kateter. Etter tømming av blæren kan klinikeren etter noe tid undersøke blæren for kreft med blått lys.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også