Nordic Nanovector-styrelederen handler flere aksjer i selskapet

Styreleder Jon Magne Asmyr har kjøpt 400 000 aksjer i Nordic Nanovector. 
KJØPER: Styreleder Jon Magne Asmyr kjøper flere aksjer i Nordic Nanovector. | Foto: Sebastian Hagel
KJØPER: Styreleder Jon Magne Asmyr kjøper flere aksjer i Nordic Nanovector. | Foto: Sebastian Hagel

Jon Magne Asmyr, styreleder i Nordic Nanovector, har kjøpt 400 000 aksjer pålydende 1,09 kroner til en total sum av 436 000 kroner. 

Fra tidligere eier Asmyr 3 750 000 aksjer i selskapet, og har et eierskap på 3,23 prosent før handelen onsdag, ifølge selskapets nettside. 

Tirsdag ble det kjent at Nordic Nanovector inngår en avtale om å kjøpe biotek-selskapet Thor Medical, som er en produsent av alfa-emittere for radionukleider til kreftbehandling. 

– Avtalen gir Nordic Nanovector tilgang til svært lovende ny teknologi som muliggjør utvikling og produksjon av radionukleider for radioimmunkonjugat-baserte tilnærminger til kreftbehandling, som er et raskt voksende globalt marked. Det sammenslåtte selskapet forventes å ha finansiering gjennom 2025, het det i børsmeldingen. 

Onsdag presenterte administrerende direktør i Nordic Nanovector, Ludvik Sandnes, avtalen de har kommet frem til med Thor Medical, for aksjonærene. 

Sandnes har tidligere støttet et forslag om sammenslåing med selskapet Apim. Den ble imidlertid stemt ned av aksjonærene i desember 2022. Han mener dette er en enda bedre avtale: 

– Dette er en bedre avtale enn Apim-avtalen, hvor Nordic Nanovector-aksjonærene kun ville sittet igjen med 24 prosent av aksjebeholdningen i det sammenslåtte selskapet, sier Sandnes. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også