Nordic Nanovector kjøper biotek-selskapet Thor Medical

– Styret og jeg tror at det foreslåtte oppkjøpet av Thor Medical er et overbevisende alternativ for Nordic Nanovector og dets aksjonærer, sier administrerende direktør Ludvik Sandnes.
TROR PÅ AVTALE: – Det er økende interesse i utviklingen av radionukleidbaserte anti-kreftbehandlinger, og det sammenslåtte selskapet vil ha en betydelig mulighet til å adressere dette voksende markedet, uttaler Ludvik Sandnes, Nordic Nanovectors midlertidige administrerende direktør og finansdirektør. | Foto: Vidar Sandnes
TROR PÅ AVTALE: – Det er økende interesse i utviklingen av radionukleidbaserte anti-kreftbehandlinger, og det sammenslåtte selskapet vil ha en betydelig mulighet til å adressere dette voksende markedet, uttaler Ludvik Sandnes, Nordic Nanovectors midlertidige administrerende direktør og finansdirektør. | Foto: Vidar Sandnes

Nordic Nanovector har inngått en avtale om å kjøpe bioteknologiselskapet Thor Medical, som er en produsent av alfa-emittere for radionukleider til kreftbehandling. 

– Avtalen gir Nordic Nanovector tilgang til svært lovende ny teknologi som muliggjør utvikling og produksjon av radionukleider for radioimmunkonjugat-baserte tilnærminger til kreftbehandling, som er et raskt voksende globalt marked. Det sammenslåtte selskapet forventes å ha finansiering gjennom 2025, heter det fra selskapet i en børsmelding. 

– Etter oppkjøpet vil det nye styret i det sammenslåtte selskapet vurdere strategiske alternativer for Nordic Nanovectors eksisterende pipeline av patenter i en frittstående finansieringsstruktur. 

Selskapet skriver videre at avtalen skjer med forbehold om godkjenning på ordinær generalforsamling i Nordic Nanovector som avholdes den 28 juni. Som MedWatch skrev tirsdag var det ifølge Ludvik Sandnes, administrerende direktør, uklart hvorvidt selskapet ville avholde generalforsamling innen fristen satt av Oslo Børs, som er den 30.juni. 

– Gitt det komplementære fokuset og kompetansen i våre to selskaper, tror Nordic Nanovector-styret og jeg at det foreslåtte oppkjøpet av Thor Medical representerer et overbevisende alternativ for Nordic Nanovector og dets aksjonærer. Det er økende interesse i utviklingen av radionukleidbaserte anti-kreftbehandlinger, og det sammenslåtte selskapet vil ha en betydelig mulighet til å adressere dette voksende markedet, uttaler Sandnes i meldingen. 

Sandnes sa denne uken til MedWatch at han og de resterende ansatte i Nordic Nanovector jobbet med å finne strategiske løsninger for det kriserammede selskapet. Dette er ikke en lett oppgave i dagens marked, ifølge Sandnes: 

– Vi prøver selvfølgelig det vi kan for å finne løsninger, men med dagens marked er det veldig vanskelig å hente penger, sa han.

De to selskapene vil arrangere en felles presentasjon den 7. juni for å presentere det foreslåtte oppkjøpet. 

Forutsatt at Nordic Nanvector kjøper alle aksjene vil de tidligere aksjonærene i Thor Medical eie 50 prosent av det sammenslåtte selskapet etter transaksjonen. Scatec Innovation AS, som i dag er største aksjonær i Thor Medical, blir største aksjonær i det sammenslåtte selskapet etter transaksjonen med ca. 24,5 prosent av de utstedte aksjene, ifølge børsmeldingen. 

Dette har skjedd:

I april i år publiserte Nordic Nanovector dataene fra Paradigme-studien; studien som ikke nådde primærendepunktet sitt og gjorde at selskapets fremste legemiddelkandidat, Betalutin i behandling mot lymfekreft, ikke lenger var verdt å satse på for det norske radiofarmasi-selskapet. 

Løsningen for selskapets fremtid presentert av den forrige ledelsen var en sammenslåing med bioteknologi-selskapet Apim Theurapeutics. Eierandelene til Nanovector-aksjonærene ville med denne avtalen bli presset ned grunnet verdivurderingene gjort av de to selskapene på forhånd. 

Flere aksjonærer, blant annet storaksjonæren North Energy og aksjonærgruppen AG Nanovector, motsatte seg forslaget og stemte det ned ved Nordic Nanovectors ekstraordinære generalforsamling i desember.

Det tidligere styret, ledet av Jan Egberts, som også er styreleder i blærekreftselskapet Photocure, trakk seg etter generalforsamlingen, og 3. januar ble et nytt styre valgt av AG Nanovector.

Siden 1. februar i år har Ludvik Sandnes vært fungerende administrerende- og finansdirektør. Sandnes er blant annet tidligere styreleder i Nordic Nanovector. Sandnes og forskningssjef Jostein Dahle utgjør i dag ledelsen i selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også