Nordic Nanovector: – Paradigme-resultatene offentliggjøres etter første kvartal

«Skjebnestudien» Paradigme, som mange av aksjonærene og aktørene rundt Nordic Nanovector har ønsket informasjon og innsyn i, skal formelt stenges i 2023s første kvartal. Etter det vil studien bli offentlig.
USIKKER FREMTID: Midlertidig administrerende direktør Ludvik Sandes (t.v.) og styreleder Jon Magne Asmyr mener selskapet går en usikker fremtid i møte. | Foto: Oncoinvent/Sebastian Brauer Hagel
USIKKER FREMTID: Midlertidig administrerende direktør Ludvik Sandes (t.v.) og styreleder Jon Magne Asmyr mener selskapet går en usikker fremtid i møte. | Foto: Oncoinvent/Sebastian Brauer Hagel

Nordic Nanovector kom tirsdag med sine tall som beskriver andre halvdel av 2022,og hele året sett som en helhet.

Selskapet har nå 60 millioner kroner på bok nå, og skriver at de har gjort en betydelig innsats for å begrense kostnadene til selskapet. De regner med å ha penger ut 2024 med dagens planer.

Fremtiden er usikker

– Selskapets fremtid er fortsatt usikker, og siden nyttår har styret fokusert på fire områder, sier styreleder Jon Magne Asmyr. 

– Vi har jobbet med å få på plass en ny administrerende direktør/finansdirektør, jobbet med å redusere kostnadene til selskapet, med å kartlegge potensiale til CD37-plattformen og å finne strategiske løsninger som kan sikre aksjonærenes interesser, sier han.

Paradigme

Paradigme-studien er 2b-studien Nordic Nanovector måtte stanse da uavhengige rådgivere kunne fortelle at Betalutin, selskapets legemiddelkandidat, ikke ville vært konkuranssedyktig på markedet med dataene som foreslå fra studien. 

Tirsdag opplyser selskapet at studien vil være fullstendig avviklet innen det første kvartalet i 2023 er over, og at studien vil bli offentliggjort etter dette. 

Ny sammenslåing?

– Vi jobber videre med å evaluere Nordic Nanovectors pipeline, samtidig som vi ser etter potensielle strategiske løsninger. Vi håper denne prosessen vil materialisere seg til en transaksjon som aksjonærene kan akseptere, sier Asmyr.

I desember i 2022 stemte aksjonærene i mot en sammenslåing med det trondheimsbaserte biotek-selskapet Apim Theurapeutics. Det var Asmyr som ledet motstanden mot denne sammenslåingen.

– Det tydelige målet for 2023 er å forsikre oss om Nordic Nanovectors fortsettelse ved å posisjonere oss best mulig for en transaksjon som er bra for både organisasjonene, de ansatte og aksjonærene. Vi jobber videre med finansrådgiverne våre i Carnegie for å se etter strategiske muligheter for selskapet, og kommer til å ta med dette til selskapets aksjonærer når tiden er inne, sier administrerende direktør Ludvik Sandnes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også