Finsk investeringsselskap vil inn med én milliard kroner i norsk biotek

Det finske investeringsselskapet Innovestor har nylig hentet inn nær én milliard kroner for sitt Life Science-venturekapitalfond, Innovestor Life Science (ILS). 
SER POTENSIAL: ILS og Milla Koistinaho sier de ser et uutnyttet potensial blant norske oppstartsbedrifter innen livsvitenskap. | Foto: Innovestor
SER POTENSIAL: ILS og Milla Koistinaho sier de ser et uutnyttet potensial blant norske oppstartsbedrifter innen livsvitenskap. | Foto: Innovestor

– Med denne kapitalen ser Innovestor Life Science (ILS) aktivt etter muligheter til å investere i norsk livsvitenskap, og å ta landets beste oppstartsbedrifter ut internasjonalt, heter det i en pressemelding fra Innovestor. 

– Uutnyttet potensial

ILS skriver videre at de ser et uutnyttet potensial blant norske oppstartsbedrifter innen livsvitenskap, men at det vil kreve den rette typen life science-investorer med gründer-ånd og stor samarbeidsvilje for å utnytte dette. 

– I Norge vil vår erfaring med å starte vitenskapsbaserte bedrifter med utgansgpunkt i akademia, og vår interesse for bioteknologi i tidlig fase og digitale helse-selskaper, komme til stor nytte, da vi ønsker å bidra til å utvikle en bransje som vi anser som en «sovende kjempe».. Og til hjelp for å nå dette målet har vi en betydelig mengde venturekapital som er klar til å bli satt til bruk, sier Milla Koistinaho. 

Innovestor Life Science (ILS) har nylig fullført sin første store investering i Finland og ellers gått så vidt inn i det danske life science- og digital helse-markedet. 

– Det norske markedet er «lovende»

Neste er det altså det norske markedet, som ILS omtaler som «lovende». I Norge er målet å gå inn i selskaper i tidligfase, i biofarmasi og biovitenskap.

Innovestor er et finsk investeringsselskap som fokuserer på venturekapital og eiendom. I tillegg tilbyr vi fire corporate venturing-tjenester. Firmaet forvalter for tiden fire venturekapitalfond med en totalkapital på over 200 millioner euro. De har nær 100 vekstselskaper over flere sektorer innen teknologi og life science og helse.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også